20150809_JvM_004

achtergebleven musketiers jurk

 

De kids wonen nog volop thuis, maar ik heb nu al een lege nestsyndroom. Twee van de drie musketiers zijn tijdelijk uitgevlogen, wegens vakantie met hun vader. Het is stil zonder de twee pubers. En wat is de beste remedie tegen narigheid? Een mooie jurk. Ik koop deze prachtige jurk als ik in mijn eentje door de stad slenter.

Het huis is iets netter zonder die twee, dat wel. Zijn we compleet, dan is het hier een permanente puinhoop. ‘Een ontplofte bom’ is een understatement. De gang is bezaaid met jassen, de tweeling is er op een gegeven moment mee gestopt jassen aan haken te hangen. Overal liggen losse sokken, lege broodzakjes, een broekriem of een complete spijkerbroek (waarom in de keuken?), verkreukelde Fashionista’s (‘nee niet weg doen!!!’)  en haarspelden. Over die troep moet je je even heen zetten, want huisregels hebben een averechts effect.

Maar er gebeurt nog eens wat met teenagers in the house. Never a dull moment. Boven zit zoon met een vriend muziek te maken voor een feest waarop hij gaat draaien. Er worden gamesessies georganiseerd. Dochter heeft een sloot vriendinnen uitgenodigd waarmee ze eerst uitgebreid gaan make-uppen, en dan naar een feest met jongens. Daarna video’s kijken op haar kamer. Mogen ze mijn camera lenen, vragen ze de volgende dag, want ze willen fotoshoots gaan doen. Zoon is ondertussen met vrienden een potje voetballen. ’s Avonds zit de tafel vol. Als ze er zijn, tenminste. Nu ligt de eettafel vol boeken. Als ik eet, schuif ik de laptop en de boeken tien centimeter opzij.  het huis begint vrijgezellentrekjes te krijgen.

Het voordeel van tieners is dat je zorgfunctie is beperkt. Als het aan de pubers ligt trouwens niet. Het liefst zouden ze op afroep elke ochtend warme croissantjes op bed gebracht krijgen. We houden met ons drieën dit huis op een fatsoenlijke manier draaiend, en ik betaal, is de deal.  De opvoeding is ongeveer klaar, ik heb meer een rol van liefhebbende adviseur en coach. Een soort van vraaggestuurd opvoeden.

Maar we zijn een team. ‘De Drie Musketiers’ heeft dochter ons ooit genoemd en dat is sindsdien zo gebleven. Als de musketiers weer verenigd zijn, trek ik deze jurk aan en gaan we gedrieën de stad in. Ik kan niet wachten.

Oh. Ik krijg net een appje binnen van één van de musketiers: “Mam, kun je even een Amerikaanse Marie Claire kopen? Staat een interview in met Miley Cyrus, superinteressant. Lufjoe, doei!” Even? Zucht.

 

Info: jurk, French Connection, schoenen, Dsquared2

Fotograaf: Erik Meijers

Fotograaf: Erik Meijers
There is 1 comment

Add yours

Post a new comment