selectie2

Jurk? Nog even in spijkerbroek

Nog even in spijkerbroek

“Kahdra?” hoor ik vanuit de woonkamer. “Wil je echt geen jurk voor in de zomer?” Het is mijn moeder. Ze is jurkenfanaat. Ik niet. Ik ben eerder een jeanslover.

Vroeger, toen ik nog niet nadacht over een outfit, droeg ik alles wat mijn moeder me vroeg. Het maakte me niet uit. Ik ging bij wijze van spreken in een karatepak naar school als iemand me dat opdroeg. Maar mijn smaak begon zich meer en meer te ontwikkelen. Ik zei sneller ‘nee’ tegen kleren en begon mijn eigen kleding uit te zoeken.

“Nee, mam, ik wil geen jurk. Je weet toch dat ik daar niet van houd?” roep ik terug. “Ja , maar.. kom je anders even hierheen?” vraagt ze. Met grote passen been ik naar de woonkamer. Ik wil geen jurk, punt! “Ja, wat is er?” vraag ik op geïrriteerde toon. Ik zie mijn moeder op de paarse bank zitten in haar witte jurk. Haar laptop ligt op haar schoot en ze kijkt geboeid naar het scherm. “Kom eens kijken?” vraagt ze lief. Nieuwsgierig kijk ik op het scherm en ik zie, tot mijn grote verbazing, best wel wat coole jurken in de aanbieding. Er zitten een aantal mooie tussen,  een paar vind ik helemaal niets. Ze wijst er één aan.

Precies diegene die ik drie keer niks vind. “Is deze niet mooi?” ze kijkt me vragend aan. “Nee.” zeg ik beslist. “Ik vind die zwarte mooier. Less is more.” Ik kijk haar aan en zie een glimlach verschijnen op haar gezicht. “Dus je wilt misschien tóch een jurk?” Mijn moeder houdt de moed er in. Ik knik. “Misschien wil ik wel een jurk, ja. Maar laat me nog even in mijn spijkerbroek.”

info: broek, Lee, T-shirt, Björnborg, laarzen, Sacha. Fotografie, Marieke van Willigen

p.s.: Like ons! 

 
There are no comments

Add yours