RGER_20160511_Modemeter Lo-Res0001

Ook Maxima draagt modest mode

Bescheidenheid siert de mens

Degelijkheid en klasse, kom er nog maar eens om. De Utrechtste student Kaouther zette met haar zus en vriendin het nieuwe kledingmerk Nesci op. “Voor de vrouw die modest is.”

‘Modest’? Waarom zou een vrouw bescheiden moeten zijn?

“Voor mij hoef je niet bescheiden te zijn, maar ik vind het iemand sieren. Bij onze kledinglijn Nesci gaat het er om dat je je netjes kunt kleden. Bijvoorbeeld voor je werk. Vrouwelijk maar niet ordinair, dat. “

Wat is er mis met ordinaire kleren?

“Moet iedereen zelf weten, ik spreek daar geen waardeoordeel over uit, maar ik merk dat ik dan anders word behandeld. Ik wil dat mensen met mij omgaan vanwege mijn persoon en mijn inhoud, nergens anders om. Jij bent trouwens ook aardig modest gekleed, zie ik.”

Met deze korte jurk?

(kijkt onder de tafel) “Oké, dat is minder modest.

Houdt u van jurken?

“Ja, maar nog meer van rokken. De rok is mijn lievelingskledingstuk. Een rok kun je met vanalles combineren. Ik voel me vrouwelijk en sterk in een rok.”

U hebt het merk Nesci met uw zus en een vriendin opgezet. Hoe ging dat?

“Mijn zus Zineb was altijd al mijn voorbeeld als het gaat om mode. En Enaam is sinds jaar en dag een gemeenschappelijke vriendin. We zijn alle drie ondernemend en modeliefhebbers. We konden nergens kleding vinden die bij ons paste: degelijk maar fashionable. We bestaan nu een jaar en gaan inmiddels internationaal. Er is veel behoefte aan dit soort kleding, kennelijk. “

Jullie markt bestaat zeker vooral uit moslima’s?

“Nee hoor, zestig procent van onze cliëntele is Westers. “

Waarom draagt u een hoofddoek?

“Dat wil ik graag. Ik vind het modest. Ik wil niet dat mijn uiterlijk afleidt van mijn persoon.”

Heb je ook modetrends in hoofddoeken?

“Ja absoluut. Je hoofddoek als een piraat omknopen, dat is hopeloos ouderwets, heel erg jaren negentig. Aan een hoofddoek kun je zien waar iemand vandaan komt. Engelse moslima’s hebben vaak een stukje onder hun hoofddoek, Turkse moslima’s houden van kleuren, Marokkanen dragen hoofddoeken in sobere kleuren en andere stoffen. Sommigen kunnen zelfs zien of een Moslima uit Utrecht, Amsterdam of Rotterdam komt. “

Hoe ziet u dat dan?

“Zo’n kenner ben ik nou ook weer niet.”

Wie is uw stijlicoon?

“Olivia Palermo, een Amerikaans model en actrice. Koningin Maxima vind ik trouwens ook goed gekleed. Bescheiden maar fashionable.”

Wat vindt u een modeblooper?

Hotpants. Niet. Mooi.

 

Info: Onderwijskunde student Kaouther Youcef (21) is samen met haar zus Zineb en vriendin Enaam eigenaar en ontwerper van het kledingmerk Nesci.

 Hoofddoek, broekrok, en top, Nesci , schoenen, vintage, horloge, Cluse

Fotograaf  Kaouatar: Renzo Gerritsen 

p.s.: Al een duimpje gegeven op facebook?

SC_5611
There are no comments

Add yours