kraai.3.5728de5da287e

waarom mooie lingerie een MUST is .

We moeten het toch nog een keer over lingerie hebben. Want lingerie is kunst. Geen kledingstuk is zo ingenieus en precies gemaakt als lingerie. Maar er is meer.

Ik zie het zo. Als je je kleedt voor de dag, bouw je langzaam je verschijning op. Je bedenkt wat die dag je agendapunten zijn. Een belangrijke bespreking, waar je op de inhoud moet gaan zitten? Trek een jurk zonder decolleté aan. Altijd een jurk, dat spreekt. Aan jeans doen we niet op deze blog. Of je gaat die dag de paden op, de lanen in met vriendinnen. Eerst een eind fietsen, daarna op een prachtige locatie van het leven genieten. Vrouwelijke jurk (contradictio interminis, van de categorie ‘paardenmanege’ en ‘schrijfpen’) liefst A-model want je moet fietsen. Een penciljurk kruipt op. Hoe dan ook, je toont je visie op het leven met je jurk, en je toont er ook respect mee voor het leven en de mensen om je heen. Je kleedt je goed omdat je weet dat je gezien wordt en omdat je zelf ziet. Kleding heeft te maken met eigenwaarde en levenslust.

Nu komt het. Gaan we een laagje dieper, dan komen we bij de basis. De Nederlandse vrouw heeft lingerie vaak niet begrepen. De Belgen schijnen twee setjes per maand te kopen, en de Britten zijn de koninginnen van lingerie. Dan de Nederlanders. Het komt geregeld voor dat een Nederlandse vrouw onder haar prachtige jurk een verwassen T-shirt BH aan heeft, met een vale roze kampeertent van de Hema. Dit kan dus niet. Het heeft bijna iets stiekems. De buitenkant is op orde, maar wat daar onder zit, berg je maar. Als je je ’s ochtends aankleedt, begin je juist met een mooi setje, en daarna ga je verder, je bouwt voort. Je zoekt een mooie jurk uit die past bij je dag en je mood.  Schoenen of laarzen. Maar je begint bij het begin, en dat begin moet kloppen bij de rest. Anders is je jurk een façade.

Het is een misverstand dat je mooie lingerie aandoet ‘voor je vriend’.  Het is een prettige bijvangst, zeker, maar je kleedt je niet alleen voor  ‘wat anderen ervan vinden’. Keeping up the appearence, dat doet dat volk op dat eiland aan de overkant.  Je bent niet alleen mooi van buiten, maar ook het niveau daaronder. En dat de buitenwereld dat niet ziet, wat kan jou dat schelen? Jij weet toch dat je een prachtige BH aanhebt, van kant uit Brugge met ingeweven bloemen in een schitterende kleur?

 

 

like onze pagina! 
There are no comments

Add yours