Vest van studeren

door | 22 januari 2018 | Geen categorie, jurken, korte jurk, laarzen | 0 Reacties

Ik studeer. Als een wortelschietende ranonkel zit ik op mijn stoel achter mijn bureau. In lang vest, dat wel.

Ik probeer uit te vinden wat het verschil is tussen een commanderend zinsdeel en een regerend zinsdeel. Ik leer over escapisme in de Romantiek. Ik moet de was nog doen. Ik moet koffie, cafeïne, dat is wat ik nodig heb. Opstaan, heen en weer lopen. Van boekenkast naar bureau, naar keuken. Verder werken aan mijn literaire tijdbalk. “Ze heeft geen zitvlees,” zei mijn moeder vroeger. En dat klopt.

In de groepsapp van mijn studiegenoten lees ik een vraag waar ik helemaal niets van snap. Iedereen reageert inhoudelijk, men weet kennelijk waar het over gaat. Ik voel me een dummy. Een dummy is overigens een toegevoegd hulpwerkwoord zoals ‘gaat’ en ‘zijn’ dat tweede-taalverwervers vaak gebruiken. Dat u het weet. Ik voel me dus eigenlijk het toegevoegde, overbodige hulpwerkwoord in deze wereld.

Waarom ik studeer? Omdat ik dat heb gezegd toen ik mijn bachelor had, ik was een jaar of 22. Ik hing rond in de radiostudio en schreef voor kranten. “Doe ik nog wel een keer, die master.” zei ik destijds. Op mijn werk op de school van journalistiek in Tilburg vinden ze het ook tijd worden. Het moment van terug naar de collegebanken is nu aangebroken, ruim twintig jaar na dato.

En toch is studeren leuk, al merk ik dat ik het weer moet leren. Al herinner ik me dat ik daar nooit goed in ben geweest. Ik kan niet stilzitten. Ik kom lastig in een hyperfocus. Wel heb ik ontdekt dat ik het beste alles tussendoor kan doen. Het werkt, studeren, was doen, studeren, theetje zetten, studeren, facebook checken. Dat had ik vroeger nog niet door. Dan vond ik dat ik twee uur geconcentreerd achter mijn bureau moest zitten, net als mijn broer die gepromoveerd is op iets ingewikkelds uit de eerste eeuw na Christus. Nee dus. Ik moet iets doen terwijl ik studeer. Een tijdbalk tekenen. Lopen. Of, zoals in mijn werk, een artikel schrijven.

Of een foto maken van dit vest, omdat ik er uit moet, omdat het overal kriebelt, omdat de boeken monsters worden op harige poten die grommend naar me toe komen lopen. Dan wordt het tijd dat je als wandelende dummy uit de zin stapt.

Info: vest, Friday’s Project bij Livstores, jurkje, French Connection, laarzen, Ritaeliseo, riem, Other Story’s. Fotografie: Kilian

Tips

  • Zorg dat je een lang vest in je kast hebt hangen: multifunctioneel.

  • Een vest is bruikbaar als (over) jurk, jas of gewoon als warm vest.

Over Friday’s Project : Een interessant merk uit Barcelona, dat op alle manieren duurzaam is: Qua materiaal (gerecycled of puur en biologisch) , qua productie (made in Portugal) en qua ontwerp, het merk werkt met jonge, opkomende designers. In de gaten houden, dat merk. In Utrecht te koop bij Livstores, Twijnstaat 41.

 

 

P.s: heb je ons op facebook al lief? 

 

levensles

Alles stroomt.

 

Partners

Vinted

Instagram