achtergebleven musketiers jurk

door | 15 augustus 2015 | jurken, korte jurk, schoenen | 0 Reacties

 

De kids wonen nog net thuis, maar lang zal dat niet meer duren. Twee van de drie musketiers zijn tijdelijk uitgevlogen, wegens vakantie. Daarna gaan ze studeren in een andere stad. Het is stil zonder de twee. En wat is de beste remedie tegen narigheid? Een mooie jurk. Ik koop deze prachtige jurk als ik in mijn eentje door de stad slenter.

Het huis is iets netter zonder die twee, dat wel. Zijn we compleet, dan is het hier een permanente puinhoop. ‘Een ontplofte bom’ is een understatement. De gang is bezaaid met jassen, de tweeling is er op een gegeven moment mee gestopt jassen aan haken te hangen. Overal liggen losse sokken, lege broodzakjes, een broekriem of een complete spijkerbroek (waarom in de keuken?), verkreukelde Linda Meidens (‘nee niet weg doen!!!’)  en haarspelden. Over die troep moet je je heen zetten, want huisregels hebben weinig tot geen effect.

Maar er gebeurt nog eens wat in tha house. Never a dull moment. Boven zit zoon met een vriend muziek te maken voor een feest waarop hij gaat draaien. Er worden gamesessies georganiseerd. Dochter heeft vriendinnen uitgenodigd waarmee ze eerst uitgebreid gaat make-uppen, en dan naar een feest. In de keuken zitten ze te praten, te discussieren en te roddelen. Daarna video’s kijken op haar kamer. M:ze mijn camera lenen’, vragen ze de volgende dag, want ze willen fotoshoots gaan doen, voor de lol. Zoon is ondertussen met vrienden een potje voetballen. ‘s Avonds zit de tafel vol. Als ze er zijn, tenminste.

Nu, zonder tweeling, ligt de eettafel vol boeken. Als ik eet, schuif ik de laptop en de boeken tien centimeter opzij.  het huis begint vrijgezellentrekjes te krijgen.

Het voordeel van oudere kinderen is dat je zorgfunctie is beperkt. Als het aan hen ligt trouwens niet. Het liefst zouden ze op afroep elke ochtend warme croissantjes op bed gebracht krijgen. We houden met ons drieën dit huis op een fatsoenlijke manier draaiend, en ik betaal, is de deal.  De opvoeding is ongeveer klaar, ik heb meer een rol van liefhebbende adviseur en coach. Een soort van vraaggestuurd opvoeden.

Maar we zijn een team. ‘De Drie Musketiers’ heeft dochter ons ooit genoemd en dat is sindsdien zo gebleven. Als de musketiers weer verenigd zijn, trek ik deze jurk aan en gaan we gedrieën de stad in. Ik kan niet wachten.

Oh. Ik krijg net een appje binnen van één van de musketiers: “Mam, kun je even een Amerikaanse Marie Claire kopen? Staat een interview in met Miley Cyrus, superinteressant. Lufjoe, doei!” Even? Hoe dan?

 

Info: jurk, French Connection, schoenen, Dsquared2

 

Fotograaf: Erik Meijers

Fotograaf: Erik Meijers

levensles

Alles stroomt.

 

Partners

Vinted

Instagram