after- en prepartyjurkje

door | 30 september 2012 | accessoire, jurken, schoenen | 7 reacties

Nog aan het bijkomen van het Jurkenvanmariaevent* gister, was het vanochtend direct duidelijk dat ik dit jurkje aan moest doen. Ze is één van de jurkjongsten. Rebels en vrolijk.

De sporen van de bezoeksters van het Jurkenvanmariaevent liggen nog in het huis. Een zwart jasje. Een haarspeld. Een lipstick. Graag had ik gister tijdens het event dit jurkje aan gehad, maar de Addy van de Krommenackerjurk (Koningin onder mijn jurken) won. Dit jurkje is voor ervoor. En erna.

Wij hebben op het jurkenvanmariaevent de mooiste jurken gekocht en verkocht. Al het geld gaat naar www.duniya.org, naar vrouwen in India die financiele en morele steun goed kunnen gebruiken. Deze stoute jurkjongste heeft het event aangejaagd.  Dat ging zo.

Het jurkje begon haar leven als een volstrekt illegale aanschaf, gekocht op een moment dat de cijfers op mijn bankrekening rood kleurden. Ik had bedacht dat ik moest gaan bezuinigen en vooral op één ding: kleding. Pal na die gedachte kocht ik dit jurkje. Om het af te leren. Het idee dat een ander in dit jurkje zou gaan lopen vond ik te ondragelijk. Bij de kassa haalde ik snel mijn pas door de sleuf.
‘Het valt allemaal best mee,’ dacht ik nog. Maar ik besefte ook: mijn koopgeweten begint toe te schroeien. Ik moet iets doen om dat geweten te zalven. En toen verzon ik dit event.

Samen met zusters die ook last hadden van een schrijnend geweten, vierden we gister het Jurkenvanmariaevent. We brachten zelf jurken in en kochten jurken. We adviseerden elkaar. We gingen zonder uitzondering zingend naar huis, want we hadden prachtig designersspul ingebracht. En jurken shoppen voor het goede doel, dat is héél prettig shoppen.

Vandaag dit jurkje dus weer aangetrokken, terwijl ik stofzuigde en wijnflessen ruimde. De cyclus is rond. Van idee tot succesvolle uitvoering en tenslotte de afronding.  Dat moet ik dus vaker doen, illegaal jurkjes kopen.

wat, prijs?
jurk: Dept  €59,-
laarzen: Manas Design: € 290,-


* Het Jurkenvanmariaevent was een samenwerking tussen Loopbaan in Eigen Hand (info@loopbaanineigenhand.nl) en Jurken van Maria. De opbrengst van de verkochte jurken ging naar stichting  Duniya.

tips
Wat trek je aan in een tussenseizoen?
(begin herfst en lente, einde winter)
*Vestjes: kunnen makkelijk aan en uit
*Capes, niet te warm, maar wel behagelijk
*Blazer als jas, als het kouder begint te worden met een sjaal
*Stay-ups, (of jarretels, maar onprettige ervaringen mee), een panty is te verstikkend


Fotografie: Alexander van Eenennaam

levensles

Alles stroomt.

 

Partners

Vinted

Instagram