makkelijk afvallen voor je zomerjurk

door | 22 maart 2016 | Columns, jurken, lange jurk | 1 reactie

Het lijf moet weer zomerjurkproof worden, dus dat wordt lijnen. En sporten. Hieronder een dieet dat weinig moeite kost want het is maar een week, en veel resultaat oplevert (4 à 5 kilo minder).

Crashdieet van een week (niet langer doen, anders ga je jojo’en):

Per dag

ontbijt: twee eieren

lunch: salade (bijvoorbeeld komkommer en tomaat met peterselie)

middagdip: handje noten met rozijnen

avond: vlees met groente of salade, geen saus.

Thee en koffie zonder melk en suiker.

Sta je zelf heel wild een keer een cappuccino of een biertje toe.


Want.

Als ik iets haat is het lijnen en sporten. Dit dieet doe ik omdat mijn gewicht zachtjes een stijgende lijn begint in te zetten. Die lijn moet weer omgebogen. Vier kilo minder zou genoeg zijn.

Wat is eten lekker. Vooral chocola, het liefst met vulling. Marsepein bijvoorbeeld, of noisette. En dan veel. Het erge: om me heen laat iedereen altijd alles staan, waaruit blijkt hoe fout gulzig ik ben. Hetzelfde geldt voor chips. Ordinaire chips in een stevige zak. Die moet leeg. Voor de televisie Help mijn man is Klusser kijken, met de zak op schoot. Dat is genieten geblazen: ‘Oooh, wat erg, zie dat huis nou toch, wat ben ik blij dat ik daar niet woon en dat ik geen man heb.’ En je neemt weer een hand chips. Het is een moment van puur geluk. Moet je dan wortels of radijzen voor de TV gaan zitten eten? Echt niet! Chips en bier, dat is het recept. Ook om aan te komen, helaas. Geluk heeft altijd een randje.

Ik heb dit crashdieet van een week ingezet. Daarna moet ik  op mijn levensstijl gaan letten. Geen chocola. Geen chips terwijl je Help mijn man is Klusser kijkt. Geen zakken snoep bij de Etos. Gezonde, verantwoorde voeding. Vezels. Mineralen. Dat soort fregglevoer. Het beste is om te leven als de Hunza’s, het gezondste volk ter wereld. Minimaal 8 kilometer per dag klimmen (sport), twee keer per dag eten en weinig vlees.

Inmiddels ben ik bijna drie kilo afgevallen en ik moet nog tot en met donderdag. Ik heb me ingeschreven voor buikspierkwartier in de sportschool (kwartiertje hel) en ik heb ook alvast een soort van zomerjurk aangetrokken, als preventieve beloning. Ik ben dol op preventieve beloningen.

 

jurk: Michael Kors, fotografie, Kahdra

 

p.s.: heb je hier wat aan of vind je dit leuk? Like ons op facebook! 

levensles

Alles stroomt.

 

Partners

Vinted

Instagram