Alexanderjeans

door | 21 juli 2012 | broeken | 3 reacties

Al mijn prachtige jurken ten spijt, ziet mijn vriend Alexander me het liefst in jeans. “ Er gaat niets boven een goed gevulde spijkerbroek”, zegt hij.  Rare jongens, die mannen.
Een spijkerbroek voelt anders dan een jurk. Een spijkerbroek is stoer en praktisch, de zekerheid dat je vandaag gaat knallen en niemand houdt je tegen. In een jurk ben je vrouwelijk en daardoor zelfverzekerd, want een van de weinige dingen die ik echt zeker weet in dit leven, is dat ik vrouw ben. Met trots. (Die trots slaat nergens op, want ik heb er niets voor hoeven te doen. Als ik nou nog een transgender zou zijn, dan had ik er hard voor moeten werken. Operaties, hormoonkuren, borst- en snorharen epileren, noem maar op. Hoe dan ook, in jurk voel ik me vrouwelijk en daardoor fier.)  Vandaag droeg ik een spijkerbroek.
Alexander gaf me een klap op mijn kont. Ik riep “ au!”  en we gingen lachend en in een pierewaaistemming naar de stad. Mijn kinderen zijn op vakantie met hun vader, dus niemand die iets van me moet. Geen weekendtaken die afgewerkt dienen te worden, zoals een waterpolowedstrijd van de zoon of een kinderfeestje van de dochter. Rust! Leve het moderne gezin, zeg ik.Morgen gaat Alexander naar London, vanwege zijn werk voor het AD voor de Olympische spelen. Kahdra en Kilian zullen nog steeds op vakantie zijn. Deze moeder-buiten-functie zal zich mogelijk wat verstilder gaan voelen, de aankomende weken. Dat begint nu namelijk al een beetje, stiekem.

Ik heb mijn best gedaan op een goed maal voor de man. Een mosterdsoep vooraf, als hoofdgerecht een pasta met broccoli, basilicumpesto en veel vlees, want Alexander verlangt nog steeds naar de vleespotten van Egypte. Ik knoopte een theedoek om zodat er geen oliespetters op mijn spijkerbroek kwamen.De man likte zijn lippen af en monsterde me vanaf mijn spijkerbroek naar boven. “ Goed eten,” knikte  hij tevreden. En daarna: “ Eigenlijk ben je best lief.”  (Wat bedoelt hij met dat mistige woordje ‘ eigenlijk’ ?)

Ik zal hem missen, als hij in Londen is. En ter ere van mijn lief Alexander, zal ik de komende weken af en toe een goede, strakke spijkerbroek aantrekken.


Wat en prijs?
Jeans: Tommy Hilfiger,   € 160,-
Laarzen: Alberto Bozzi € 450,-
T-shirt: Bjorn Borg +/- € 49,-
BH: Marlies Dekkers, € 120,-
Tips:
Vetvlekken of oliespetters op je kleren? Wees er snel bij!  Als je je kleren meteen in het water gooit, kun je de vlekken verdunnen en gaan de vlekken er uit. Veel water, en zeep.
Ben je te laat? Dan ossengal erop smeren, tien minuten in laten werken en in de was.
Ossengal helpt trouwens voor allerlei vlekken. Het is een ouderwets maar probaat middel. Notoire vlekken als die van bijvoorbeeld gras en tomaten, krijg je er moeiteloos uit met ossengal. Je kunt ossengal overal krijgen, in stick- of in zeepvorm.

 

 

levensles

Alles stroomt.

 

Partners

Vinted

Instagram