En als je géén sterrenbeeld hebt?

door | 26 februari 2018 | jurken, korte jurk | 3 reacties

#sterrenbeeldscepsis

Het geloof in sterrenbeelden is booming. Daar kan geen snel groeiende evangelische kerk tegenop. Ik ken inmiddels bijna niemand die niet gelooft in sterrenbeelden. Volgens mij ben ik de enige ongelovige, hoewel het me prachtig lijkt om onder een bepaald gesternte te zijn geboren en daar dingen van je leven uit af te kunnen lezen.Tijd voor een privéonderzoekje. By the way, ik ben een vis.

Test 1:  de horoscopen

Ik leg een stuk of vijf tijdschriften met horoscopen naast elkaar. Ik maak notities van de  weekvoorspellingen om te verifiëren of die in aan het eind van de week in meerdere of mindere mate zijn uitgekomen. Dat de horoscopen  elkaar tegenspreken, soit, dat parkeer ik even. Een greep uit de voorspellingen: Ik zou “voor een verrassing komen te staan” , “een financiële meevaller hebben” en “de liefde van mijn leven tegenkomen.” Die hele week zat inderdaad vol verrassingen, maar dat geldt ook voor de week daarvoor en de week erna. Het is maar net hoe je in het leven staat. Financiële meevaller: in tegendeel, een aanslag van de belastingdienst. Liefde van mijn leven, echt drie keer NOT. Geen interessante man gezien die week, hoewel het meestal wemelt van de leuke mannen in mijn leven. Toen niet. Wel saaie kantoorklerken of zurige mopperende mannen, waarmee je nooit het bed zou willen delen, al kreeg je een miljoen toe. Geen punten dus voor horoscooptest 1.

Test 2: Je ascendant

Ik heb helemaal niets met mijn sterrenbeeld Vissen. Vissen hebben ondermeer een “geduldige en meegaande natuur, zijn sympathiek.” Als ik iets niet ben, is het geduldig en meegaand, ook niet op een dieper niveau. En zo sympathiek ben ik nou ook weer niet. Hoe zit dat? Waarom herken ik niets van mijn sterrenbeeld? Ik ben net als iedereen onder een bepaald gesternte geboren, ik ben toch geen alien? Een sterrenwichelaar die er verstand van heeft, legt me uit dat je ascendant cruciaal is. Dat is het teken dat opkomt als je geboren bent. Het laat zien hoe we met onze omgeving omgaan, wat onze basishouding is en hoe we naar de omringende wereld toetreden. We maken een sommetje, op basis van geboortejaar, tijdstip en plaats. Mijn ascendant is De Weegschaal. “Het sterrenbeeld Weegschaal is het enige onbezielde teken van de zodiak.” legt de sterrenwichelaar uit. Hij gelooft ook in aardstralen en hij ziet aura’s. Is het heel raar als ik niet weet wat  dat tovenaarswoord ‘Zodiak’ betekent? De sterrenwichelaar is geduldig: “Dit onbezielde teken vertegenwoordigt de Zenit van het jaar.” Tale Kanaäns, ik snap er niets van. Verder hoor ik dat Weegschalen diplomatiek en hoffelijk zijn, en ook best beïnvloedbaar. Wat een gelul. Dit gaat niet over mij, ik ben de olifant in de porseleinkast. Niet altijd een handige rol, en sowieso niet hoffelijk of diplomatiek. Kortom: ik voel noch affiniteit met Vissen, noch met Weegschalen. Toch een alien?

Test 3: Vissen verzamelen.

Als er in diverse boekjes en bladen allerlei overeenkomstige kenmerken van Vissen staan, moet je dat in het echt dus ook kunnen klusteren. Ik zoek Vissen op en praat met ze over hun drijfveren, dromen, highlights in hun leven, acties waar ze zich voor schamen en waar ze trots op zijn. Band met hun ouders. Mooiste herinnering. Favoriete plek om te zijn, hoe en waarom. Dit onderzoekje is nog niet  afgerond, maar tot nu toe zie ik weinig overeenkomsten.  Voel ik natuurlijke affiniteit met mijn medevissen? Soms wel, soms niet, maar niet meer dan met andere mensen. Het is geen feest der herkenning.

Nu jij!

Wat is jouw een mening of ervaring met sterrenbeelden? Ik ben benieuwd! Deel hem hieronder of op facebook.

 

info: jurk, Supertrash, laarsjes, Invito. Fotografie, Bert Kooijman.

levensles

Alles stroomt.

 

Partners

Vinted

Instagram