Bea’s vakvrouwenjurk

door | 10 december 2012 | jurken | 1 reactie

 Mijn Vlaamse collega Bea Nobbe (taalbeheersing) draagt nog sporen van het kunstenaarsmilieu waar ze als kind opgroeide. Deze jurk kreeg ze van haar moeder. Net als vroeger.

 

“Mijn moeder kocht altijd designersjurkjes voor me, toen ik klein was,” vertelt Bea, “Ze wilde een prinsesje van me maken. Peperdure jurkjes gaf ze me. We gingen er speciaal voor naar Hasselt, dat is de Belgische modestad.” In Hasselt liep de kleine Bea aan de hand van haar moeder richting “Jeurissen”, een modezaak op stand. De heer Jeurissen sprak frans. Tot grote gruwel van Bea’s vader, die Vlaamsgezind was.

“Heb je die jurk weer gekocht bij die franskiljonsen?” vroeg hij als Bea voor haar vader rondjes draaide in haar nieuwe hippe designersjurkje.
“Je kunt nog beter kleren kopen bij C&A. Het verschil zie je niet.” Mopperde hij tegen Bea’s moeder.

 
Bea’s moeder koopt nog steeds jurken voor haar dochter. Ze kan er niet mee stoppen, dit tot ergernis van Bea. Ze wil allang geen prinsesje maar zijn. Veel liever is ze een door haar moeder gewaardeerde vakvrouw.

“Vooruit, nog een keertje dan,” moet Bea gedacht hebben toen haar moeder in Turnhout deze jurk voor haar kocht. En toegegeven, het is een prachtige jurk. Niet alleen voor een uit de kluiten gegroeide prinses, maar vooral voor een sterke taalbeheerser.

Tips van Bea:
Kleren moeten een sfeer uitstralen. Dit kun je bewerkstelligen door assecoires. Maak bewuste keuzes voor hoge of lage schoenen, handgemaakte juwelen of juist niet. Associeer als je je aankleedt.

levensles

Alles stroomt.

 

Partners

Vinted

Instagram