bos rok

door | 17 november 2014 | accessoire, jurken, lange jurk, rokken | 3 reacties

‘We moeten het bos in,’ zegt fotograaf Martin. Ik heb niet vaak dat iemand me het bos instuurt. Maar het bos blijkt goed.
 
Eerst word ik opgemaakt door de visagist, Orly. Ze doet lichtblauw boven mijn ogen en dat heb ik sinds mijn veertiende niet meer gedaan. ‘Je hebt bruine ogen, blauw past daar niet bij,’  sprak mijn broer ooit streng, sindsdien heb ik het nooit meer gedaan, gezagsgetrouw als ik ben. Het kan dus best, ik zat er 26 jaar naast. Orly is nauwkeurig. Dit is een ander verhaal dan ’s ochtends gehaast foundation op je gezicht flatsen en al lippenstiftend je trein halen.  Zorgvuldige afstemming is het, terwijl de fotograaf aanwijzingen geeft. Geen oogpotloodje, wil hij bijvoorbeeld. ‘We doen het toch een beetje,’ zegt de visagist buiten gehoorsafstand. Martin vindt het eindresultaat geslaagd.
 
fotograaf: Martin Reschad

fotograaf: Martin Reschad

Ik heb bij deze jurk de ketting om die Conny me gaf toen hij me ten huwelijk vroeg. Het is een oude bedoeïenenketting van driehonderd jaar oud. Ik zie voor me dat een prachtige bedoeïenenkoningin deze ketting om heeft, in een tent bij een oase in het oude Israël. Samen met haar man, de bedoeïenkoning, die van haar hield en met haar optrok. Ik ervaar het leven sowieso als een reis, waar je af en toe je tenten ergens opslaat en dan weer verder trekt. Met Conny stond ik bij de mooiste oase waar ik ooit geweest ben. De ketting doet me aan die oase denken.

 Martin neemt me mee naar het bos. Het ruikt er naar humus en de zon schijnt zoals hij alleen in de herfst kan schijnen, zacht en mild. De zon is in de herfst altijd een cadeautje. Ik ben een beetje besmuikt, omdat ik gezien heb dat Martin prachtige fotoshoots maakt van meisjes van zeventien op motoren, met maat 32. Ik ben geen zeventien en heb geen maat 32. Aan de andere kant zou hij me anders niet willen fotograferen. Hij stelt me gerust.
Zo ben je plotseling een dag model. TV-presentatoren kennen dit, die zitten elke dag een uur in de visagie. Voor mij is dit bijzonder, een dag lang ‘all eyes on you.’ Ik denk aan mijn dochter. Wat zou dit leuk voor haar zijn, met haar onzekerheidjes over haar uiterlijk. Voor meisjes is je uiterlijk een ontdekkingsreis. Je ontdekt je instrument, maar weet ook nog niet zo goed hoe je ermee om moet gaan. Dat is over als je 41 bent, dan ken je je sterke en zwakke kanten, je bent je volledig bewust van je vrouw-zijn. En dat zie je dan weer terug op de foto’s, en daar tik je dan achteraf een stukje over.

info: 

rok: Indiaas, hemdje: 
Hunkemöller, ketting: antiek
fotografie: Martin Reschad 
 
 
tips (gezien bij Orly)
 
– Foundation kun je ook als basis voor je oogschaduw gebruiken en een tintje lichter als highlighter bij de hoeken en binnenkant van je ogen. 
– Nepnagels zijn hartstikke makkelijk! En als je dikke vingers hebt, zoals ik, leg je op een positieve manier accent op je vingers.
– Nepwimpers moet je bijknippen (wist ik dus niet)

levensles

Alles stroomt.

 

Partners

Vinted

Instagram