Bye bye februari jurkje

door | 10 maart 2015 | accessoire, jurken, schoenen | 0 Reacties

Is het toch weer koud! Maar lang zal het niet duren voor  de zon doorbreekt. En dan hebben we  februari overleefd en kunnen we ‘ja’ zeggen tegen maart. Af en toe zullen we een terugval hebben in temperatuur en regen, maar de opgaande lijn is ingezet. Dit jurkje is ter ere van de opwaartse spiraal.

Als je een Nederlandse februari hebt overleefd, overleef je alles. Het is de afschuwelijkste maand van het jaar. Januari was erg, zeker, maar die valt in het niet bij februari. Februari: de maand van net-niet. Vergelijk maar. In oktober wordt het herfst. Dat weet je, dus elke zonnestraal is een meevaller, een toegift. November is guur. Geeft ook niet, we gaan een andere periodiek in. Het wordt winter, de tijd van cocoonen. De winter, duurt tot en met januari. Ooit had je nog sneeuw en maakte je sneeuwpoppen, maar dat zijn verhalen uit lang vervlogen tijden, van vóór de klimaatverandering. Koud is het wel. De wanten moeten aan. Je hoed op. Dat is het duidelijke aan de winter.

Sluipenderwijs is het ineens februari, nu zal er veel van je incasseringsvermogen gevraagd worden. Echt koud is het niet meer, zoals de wintermaanden. In overmoed trek je een ‘tussenjas’ aan. Dat moet je dus niet doen in februari. Genadeloos wordt je ‘s avonds terug van je werk gestraft, want ineens is het bitterkoud. Gillend en rillend fiets je naar huis.

‘Een warme dag!’, denk je ergens halverwege februari verheugd. Je begint al hoopvol je zomerjurken te schikken in je kast. Niets daarvan. De volgende dag is er bijna sprake van een Elfstedentocht. Kóúd! Eindeloze regen slaat in de gezichten van mensen, met een beetje pech gaat het ‘s nachts zelfs ijzelen, maar dan heel slinks en ongemerkt, zodat je ‘s ochtends van je fiets flikkert. Februari is misselijk. Het is niet voor niets dat de maand maar zo kort duurt, de mensen trekken dit niet langer. Dat balanceren tussen hoop en wanhoop hou je geen 31 dagen vol.

En dan wordt het maart. Ook nog niet echt een maand om over naar huis te schrijven, maar we gaan omhoog. We krabbelen uit een dal.

De vogels kwetteren en de jurken fladderen in maart. Erg warm is het nog niet maar de kou is uit de lucht. Je kunt nu echt je tussenjas weer aan, en het zal niet langer meer duren of de daverende lente barst los, het seizoen van vrolijkheid en optimisme. De bloemen zullen uitbloesemen, mens en dier gaat paren, lammetjes huppelen in de wei. Maart zegt: het is uit met het cocoonen, we gaan de paden op de lanen in. Alles komt goed. Leve maart!

Info: jurk, Art, schoenen, Sacha, hoed, Borsalino

***

tips:

Waneer is het ‘ tussenweer’ en wat doe je aan?

De temperatuur bij tussenweer is tussen de 10 en 15 graden. Dat is dus maart en april soms nog een beetje mei, september en oktober.

*Jurken: wollen jurkje met korte mouwen, katoenen (of linnen) jurk met lange mouwen.

*Shirts kunnen, voorkeur voor lange mouwen. Voor truien is het nu wat warm. Neem altijd een katoenen vestje mee.

*Jassen: leren jassen (kunnen bijna altijd) of capes. Voor een spijkerjasje is het net iets te koud, voor een wollen jas te warm. Een blazer met een sjaal kan ook.

fotografie: www.robvanscheers.nl

fotografie: www.robvanscheers.nl

levensles

Alles stroomt.

 

Partners

Vinted

Instagram