Student in Berlijn.

door | 25 november 2012 | jurken, praktisch, schoenen, verhalend | 0 Reacties

Fotografie: Annemijn Minneboo
 
Toen ik Charlotte (derde jaars journalistiek) in de banken zag zitten dacht ik: straks pakt ze nog haar glazen toverstafje en verandert ze de hele klas in een zonnebloemenveld. Ze is een student met een verfijnde, feeërieke uitstraling. 
Beeldredacteur Charlotte kocht dit jurkje vorig jaar in Berlijn, ‘toen ik daar met school was om protesten in kaart te brengen.’ De bedoeling was dat het jurkje haar toegang zou verschaffen tot een nachtclub ‘want daar mocht je niet in met normale kleren.’ Het lukte, de uitsmijters van de club lieten haar door. Natuurlijk lieten ze haar door.
Om half acht ‘s ochtends rolde ze samen met haar medestudenten, die ook de club in hadden weten te komen, weer naar buiten. De hele nacht hadden de studenten zich met volle teugen gelaafd aan het Berlijnse uitgaansleven. Ze knipperden tegen de felle zon, toen ze naar buiten strompelden.
“We waren kapot. We voelden ons doodmoe en verlopen.” vertelt Charlotte.
Stil en schor is het troepje door Berlijn naar de jeugdherberg gesjokt. Charlotte liep mee, zwijgend, biervlekken in haar prachtige zwarte jurk en haar rode haar in vochtige slierten. Een doorgefeeste fee.
Het jurkje is inmiddels haar lievelingsjurk.
“Ik voel me er vrouwelijk en mooi in,” licht ze toe, terwijl ze opstaat en haar sigaret uitdrukt.
Een fee met een peuk, dat vind ik toch wel een stijlbreuk. Of is het een verwijzing naar de toverstaf?

 

 
Charlottes tips 
 
  • Kleed je naar je figuur. Als je voller bent, moet je geen wijde en ruime kleren gaan dragen, maar bijvoorbeeld je taille accentueren. Verberg jezelf juist niet.
  • Kleed je in de kleuren die bij je passen. Dus geen lichtroze als je een lichte huid hebt, zoals ik.
  • ‘Supercool’ voor de winter en herfst: doe een lang wollen vest over je jurkje. Mooi!
  • Hakken zijn een must, tenzij je een kinderlijke uitstraling wilt hebben.

levensles

Alles stroomt.

 

Partners

Vinted

Instagram