De juf die zich kleedt als Napoleon

door | 13 april 2016 | Modemeter, Utrecht | 0 Reacties

 

Het stijlicoon van de Boni,” noemen leerlingen Michelle Rouwet (27), lerares geschiedenis op het Bonifatiuscollege Utrecht. “Als de hele klas een voldoende heeft, ga ik als Napoleon.”

Als Naopoleon?

“Ja, dat heb ik ze beloofd. Als ze allemaal een voldoende zouden hebben gehaald, zou ik me als Napoleon verkleden. Op de toneelzolder van school heb ik de geschikte kleding gevonden, een Napoleonhoed, een jasje met gouden stiksels en een hemd waar ik mijn hand in kan doen. Ik ga me net zo dictatoriaal gedragen als Napoleon. Heb er nu al zin in. “

Kleedt u zich dan naar uw stemming?

“Ja, altijd. Ik hou van kleuren en prints. Grote bloemen. En gewoon mooie, fleurige jurken, want het leven smaakt goed. Dat wil ik uitstralen met mijn jurken.”

Maar hoe weet u ‘s ochtends hoe uw pet die dag staat?

“Niet. ‘s Morgens ben ik altijd grumpy. Dus ik leg mijn jurk ‘s avonds klaar.”

Uw stijl is een beetje rockabilly. Waar vindt u al die fifties jurken?

“Bij verschillende vintage winkels, zoals 50/50 in Overvecht, of Emmaus. Heb je een prachtige jurk van zware stof, voor zes euro. Ik hou van geschiedenis en ik vind het gaaf als een jurk al iets heeft meegemaakt.“

Hoe is het met de fashion van de Bonifanten gesteld?

“Tieners willen er vooral normaal uitzien. Je ziet wel een paar leerlingen die een eigen stijl beginnen te ontwikkelen. Maar ze vinden het vaak eng om zich te onderscheiden, dat komt later.”

En de stijl van uw collega’s op het Bonifatius?

“Ik heb een aantal collega’s met een hele goede smaak, die zou ik zelf eerder als stijlicoon hebben uitgeroepen. Goed afgekleed, bijzondere schoenen. Maar ik zag pas ook een collega binnenkomen op tennisschoenen en een veel te korte tennisrok. ‘Nee’, denk ik dan.”

Houdt u rekening met uw leerlingen als u zich kleedt?

“Tuurlijk! Ik vind dat je er verzorgd uit moet zien als je voor de klas staat. Ik heb zo’n 250 leerlingen die tegen me aan moeten kijken. Het is respectvol om na te denken wat je aantrekt. Ze zien trouwens alles. Ze zeggen altijd iets over mijn jurken.”

Wie is uw stijlicoon?

“Gwen Stefani.”

Dat skatermeisje? Ik had eerder een Audrey Hephurn bij u verwacht.

“Gwen Stefani heeft een unieke stijl, een soort mix van allerlei periodes. Daar maakt ze weer iets nieuws van. En daar hou ik van.”

Nog één ding. U heeft onder uw mooie jurken toch geen kampeertentondergoed aan?

Eh, ik hou eerlijk gezegd wel van comfortabel. Vroeger mixte ik wat af, met de nadruk op praktisch en wat voor handen was. Maar een vriendin heeft sinds kort een lingeriezaak in Maastricht, dus daar koop ik nu mijn ondergoed. Het gaat goed onder mijn jurken.

 

info: Jurk, gekregen van collega, jasje, van Jurkje in Het Bos in Zeist, € 8,- schoenen, Van Haren, € 50,- horloge, Casio, prijs onbekend, ketting gekregen van moeder, Lingerie, Sarneel Dessous Maastricht, Mey broekje € 30,- en BH, € 50,-

Michelle Rouwet (27) studeerde geschiedenis aan de Universiteit Utrecht en is docent geschiedenis op het Bonifatiuscollege in Utrecht.

 

fotografie: Robert Oosterbroek

Duimpje op facebook maakt ons blij!

 

levensles

Alles stroomt.

 

Partners

Vinted

Instagram