Deze jurk is in de haak

door | 26 januari 2015 | Columns, jurken, korte jurk | 1 reactie

Zoals bekend,  ben ik een grootverbruiker van jurken (en schoenen, st) Een liefhebber, die er zelfs een blog over opricht, als dekmantel voor de jurken. Maar dit gedrag is niet helemaal pluis.

De kledingindustrie is de één van de meest vervuilende bedrijfstakken ter wereld. En dan hebben we het nog niet gehad over de vaak erbarmerlijke arbeidsomstandigheden in de naaiateliers en fabrieken. Het materiaal van een jurk is een andere factor die de kledingindustrie zo vervuilend maakt. Terwijl – er zijn zoveel alternatieven.

Deze jurk, gemaakt door een Nederlandse ontwerper, kreeg ik van www.goodfibrations.nl, een webshop die alleen maar koshere kleding verkoopt. Ik was weg van het model en de stof, want tencel (stof gemaakt uit ondermeer hout) is zachter en luchtiger dan zijde. Pas had Goodfibrations tijdelijk een pop-up in de Hardenbollenstraat en heb ik van schrik nog drie jurken gekocht, vooral vanwege de mooite. Www.goodfibrations.nl is een voorbeeld dat goede kleding mooi en betaalbaar is. Nu maar hopen dat de rest van de kledingindustrie volgt.

Jurk: studio Lux maat L, laarzen, Fred de la Bretoniere

Www.goodfibrations.nl

fotografie: Rob van Scheers www.robvanscheers.nl

fotografie: Rob van Scheers
www.robvanscheers.nl

levensles

Alles stroomt.

 

Partners

Vinted

Instagram