Dit zijn de 4 mooiste vrouwen ter wereld.

door | 1 april 2019 | achtergronden, jurken | 0 Reacties

Dit zijn de vier mooiste vrouwen ter wereld: Catharine Zeta Jones, Rachel Weisz, Penelopez Cruz en Juliette Binoche. Waarom?  Dat heeft de éénkoppige jury van Jurken van Maria zo beslist .

Mooie vrouwen maken het leven leuk. Schoonheid hoort bij ons. Mannen kijken naar vrouwen en vrouwen kijken naar vrouwen. Uit een onderzoek naar tijdschriftencovers blijkt dat alle covers met vrouwen op de voorkant beter worden verkocht. Naar vrouwen kun je blijven kijken.  En dan ben ik niet eens lesbisch.

Je kijkt naar de manier van bewegen en de manier van praten,  naar de kleding die ze draagt, de gloed in haar ogen of het verdriet. Vrouwen kan ik veel beter kan lezen dan mannen. Misschien komt dat omdat ik er zelf één ben, maar volgens mij valt er ook meer aan ons af te lezen. We voelen en vinden vanalles tegelijk, en dat zie je.

Er zijn veel woorden over ons uiterlijk en onze stijl. Gracieus, charmant, frêle, rank, welgevormd, betoverend, stoer. Een aantal van die woorden kan ook bij mannen, maar de gevoelswaarde is anders.  Er is minder te beleven aan het uiterlijk van een man. Het is allemaal wat rechter, hoekiger, schonkiger.  Vrouwen hebben borsten, heupen, billen, lange benen, lang haar.

Al deze kenmerken zijn niet leeftijdgebonden.  En plastische chirurgie werkt alleen maar in het nadeel van schoonheid, het camoufleert. Een vrouw van vijftig is mooi omdat het een vrouw van vijftig is. Je kunt aan haar zien dat ze al een tijdje meegaat en het klappen van de zweep kent.  Een vrouw van begin de twintig is als een jong hert dat nog in zeven sloten tegelijk gaat lopen, niet gehinderd door enige levenskennis. Vaak ook onzeker  over de raarste dingen en zelfverzekerd over zaken waarbij je nou juist wel vraagtekens kunt zetten. Het leven moet er nog overheen. Dat is de charme van twintig. Elke leeftijd is mooi. Als je je maar te allen tijden blijft verzorgen en niet gaat verslonzen, dat is het enige.

Schoonheid hoort bij vrouwen. Ik ken geen één vrouw in mijn omgeving die lelijk is. Maar Catharine Zeta Jones, Rachel Weisz, Juliette Binoche en Penelope Cruz zijn toch wel het aller, allermooiste.

Onder de foto’s nog een paar filmfragmentjes, voor de nieuwsgierigen onder ons .

Als je ons trouwens op facebook nog niet liket, doe of deel even, die pagina?

   Julliette Binoche

 Rachel Weisz

 Penelope Cruz

Catherine Zeta Jones in ‘The mask of Zorro’.

Fragment Penelopez Cruz:

Juliette Binoche, in Un beau soleil intérieur

Rachel Weisz in Disobedience

levensles

Alles stroomt.

 

Partners

Vinted

Instagram