Dochter

door | 14 mei 2018 | jurken, korte jurk | 2 reacties

Een zoet stukje over Dochter

“Het is lang geleden dat we iets samen hebben gedaan. Laten we naar Maastricht gaan.” zegt Dochter (17). Ik vind het een uitstekend idee. Ik maak tijd vrij en boek een hotelletje aan de Maas.

Maastricht blijkt een toffe stad, zeker voor fashionlovers. Niet de kloffies van boven de rivieren, maar stijl! Ik zie jurken, hakken, mensen die nagedacht hebben over hoe ze die dag tevoorschijn zullen komen. Maastricht is een beetje frans, met die pleinen en een  flaneerboulevard aan de Maas. Dochter en ik lopen er gearmd langs. Mooi, Maastricht!

Ze heeft een jasje en een broek van me gekregen. Ze begint een eigen stijl te ontwikkelen en trekt zich niets aan van de heersende schoolmores. “Ik was eerst de enige op school met hakken. Nu loopt iedereen er mee,” vertelde ze op de heenweg in de trein. That’s my girl.

Niet meer met het gestrekte been overal in, het is gewoon prettig slenteren met Dochter, we zitten op één lijn. Ze is rustig. En nuchter. High endfashion vindt ze onzin “Het gaat alleen om geld en status.” Zegt ze als we in de Stokstraat lopen en ik blijf staan bij een prachtige jurk. “Onzin als je 450 euro voor een jurk betaalt vanwege het merk.” Ik breng er tegen in dat sommige van die merken wel echt duurzaam zijn, en ik steek een preek af over People Planet en Profit. “Hoeft het nog steeds geen 450 euri te kosten. En je kunt ook tweedehands kleding kopen, hartstikke duurzaam.” Ze heeft gelijk. Je kunt beter op zoek naar kleine, bijzondere boetieks dan in een jurk te lopen van Ted Baker, waar de hele elitaire internationale wereld al in loopt.

We zitten in de trein terug. Haar hoofd op mijn schouder. Prachtig heuvellandschap trekt zich aan ons voorbij. “Dit is het mooiste jasje ooit,” mijmert ze, over het zwarte jasje dat ik haar gaf en waarin ze er uit ziet als een charmante Parisienne. Mijn dochter is dus echt het allermooiste en liefste meisje dat op de wereld rondloopt. Ik geef haar een zoen op haar voorhoofd. En voel me intens gelukkig.

info: blauwe jurk, label Nick, laarzen, Sendra.

 

p.s: Like ons pagina op facebook! We zitten nu al op 756 likes en bij duizend geven we een feestje!  

levensles

Alles stroomt.

 

Partners

Vinted

Instagram