droomjurk

door | 8 juli 2015 | jurken, lange jurk | 0 Reacties

 

Zo’n jurk waar de wind doorheen waait. De zon op straalt. Waar het zand mee danst en de zee mee speelt. Een jurk die je absoluut niet thuis moet laten als je op vakantie gaat.In mijn waargebeurde droomwereld was ik gehuld in zo’n jurk.

Kobalt blauw. Een zachte stof, doorzichtig ook. Tot aan de grond. Met een lange beensplit en een diep decolleté. Een V-hals. Afgewerkt in bohemianstijl. Niet overdreven, maar voldoende om van de jurk een exotisch pareltje te maken. Zo vloog ik omhoog, zweverig, dwalend naar dat paradijs. Waar alles mocht, niks hoeft en waar tijd een bijrol krijgt. Werk niet bestaat. En dieren nog net niet kunnen praten.

Ik droeg deze parel. Terwijl ik met mijn voeten de Canarische strandvlakte trotseerde. Mijn tenen in het zand. Over de rotsen. En door de zee. Geen verplichtingen, geen afspraken,  geen stress. Niks. Gewoon jezelf en je schoonheid. Je leuke-dingen-lijst. En natuurlijk de liefde van je leven. Want dat hoort erbij in een utopische droomwereld. Een mooie vrouw. Een sterke vrouw. Krachtig. Getalenteerd. Ambitieus. En vooral niet standaard. We waren samen. Elke dag. Zeven dagen.

Wakker worden met vers stokbrood, een kopje koffie en een sigaret. En Nederlandse tv. Gelukkig maar, want afkicken van Goede Tijden Slechte Tijden zou stress geven. En stress was niet welkom. Ontwaakt uit onze slaap, en verder in mijn droom, gingen we ’s middags bakken in de zon. Aan het zwembad. Een rustig privébad. Maar drukte konden we ook opzoeken. In een ander resort. Op vakantie kan alles. Ook avontuur. Zeilen. Bakken op het dek van de boot. Met muziek op de achtergrond. Relaxed gezelschap. De jetski ontbrak niet,  als aanhanger van de boot. Ik achterop, mijn vriendin aan het stuur. Ik genoot. Racen over het water. Op de golven. In de zon. Geen tegenliggers. Geen stoplichten. Geen tijdsdruk. Vakantie. Leuk speelgoed vond mijn vriendin, die het jetskiën eindelijk van haar bucketlist kon schrappen.

Elke middag ijs. Elke avond uit eten. Elke nacht snacken. Geen kilozorgen. Geen grenzen.  Eten wat je wil, zonder er bij na te denken. Bediend worden op je wenken. De avond cliché afsluiten op het strand. Met een donkere sterrenhemel. Rustige zee en zacht briesje. Het was een levensechte droom.

Ik geloofde er altijd al in, dat je dromen kunt verwezenlijken. En dat blijkt. Want mijn droom is gebaseerd op een waargebeurde vakantie. Mijn droomvrouw is nog steeds bij me. En de maxidress hangt aan mijn kast, als bewijs. Het leven is soms een droom.

 

Info: jurk, Jaune Rouge, schoenen, boetiek op Canarische Eilanden

Tips:

  • Een lange jurk kan overdag met een slippertje, en in de avond (met een flinke paal) als avondjurk.
  • Details doen het ‘em: Kleur je lippen in dezelfde kleur als de details van de jurk
  • Ook mooi: een maxidress met een subtiel hakje zodat de jurk toch tot aan de grond valt.

 

p.s.:  Like je onze pagina al?

levensles

Alles stroomt.

 

Partners

Vinted

Instagram