Een Bentley bij je jurk

door | 25 oktober 2015 | jurken, korte jurk | 0 Reacties

Met mijn zoon in Berlijn. Dat is jaarlijks troef, een weekend weg met één van de tweeling. Het is lastig wat je meeneemt aan jurken op een stedentrip, omdat je de jurk moet combineren met looplaarzen. Dit  keer worden het korte tuniekachtige jurkjes.

Bij de showroom van mooie auto’s (“Kijk, een Maserati!” “Nee mam, dat is een Lamborghini, doe niet zo stom.”) is zoon niet meer te stuiten. Hij moet naar binnen. Zijn interesse maakt plaats voor opwinding. “Trekt binnen een paar seconden op tot 100 kilometer, moet je je voorstellen!” Hij is niet de enige die rode wangen heeft van plezier. Overal liggen mannen op de grond naar de carosseri te kijken, of met hun neus op de motorkap, met zoontjes op de arm die ze ergens op wijzen. Dit is een mannenrijk.

Er lopen wel wat vrouwen, die net als ik de tijd doden door bijvoorbeeld foto’s te maken. Of hun kleine kinderen meenemen naar computerspelletjes. En er is ook een vrouw die alle vlekjes wegpoetst die de mannen met een vette vingers op de auto maken. “Wel een beetje zielig,” zegt zoon, die de onopvallende poetsvrouw heeft opgemerkt. Mijn zoon is lief.

Ik heb ooit meegedaan aan een wedstrijd om een Bentley te winnen. Het leek me grappig om dan heimelijk mijn rijbewijs te halen en op de verjaardag van één van mijn broers met een Bentley aan te komen zakken. Dat zou echt lachen zijn. Ik hoor broer R al roepen. Helaas niet gewonnen, die auto.

Een Bentley zou bij mijn jurken passen. Het is een ferme bak, je gooit de deuren open en laat iedereen instappen. Ligt lekker op de weg, vlam in de pijp en over de highway met die wagen. Een Ferrari met vlinderdeuren waar een vrouw met hoog gehakte Louboutins uitkomt, is natuurlijk een filmisch beeld, maar als ik mocht kiezen, doe mij dan maar een Bentley.

Na een uur gaan we. “Nog even langs die jurkenzaak hiernaast?” vraag ik zoon. “Ja hoor,” zegt hij. Hij kijkt nog één keer om naar de Porsche in de etalages. “Die Duitsers hebben mooie auto’s.” constateert hij.

Info: tuniek, house of luxury, laarzen, Fred de la Bretoniere

Tips:

Wat doe je aan bij een stedentrip?

Je moet grote afstanden lopen, dus schoeisel is belangrijk.

* In de zomer is het makkelijk: lange jurk met een mooie, platte sandaal.

* Winter/herfst: Kort jurkje of tuniek met een platte laars. Platte laarzen onder een lange jurk zien er niet uit. Platte schoenen in een panty ook niet.

levensles

Alles stroomt.

 

Partners

Vinted

Instagram