Eén jurk uit duizend

door | 19 augustus 2012 | accessoire, jurken, lange jurk, schoenen | 0 Reacties

Soms kom je een jurk tegen waarvan je denkt: als ik die niet koop, zal mijn leven nooit meer zijn zoals het was. Dan heb ik een kans gemist die maar eens in de duizend jaar voorbij komt. Deze jurk is er zo één.
Eerlijkheidshalve moet ik opmerken dat ik dat gevoel bij zeker de helft van mijn jurken heb gehad, zo niet bij 95%. Jaarlijks heb ik tientallen kansen gepakt die eens in de duizend jaar voorbij komen. De overige 5% bestaat uit jurken die pasten bij een bepaald truitje, bij mijn prachtige pumps of laarzen of ‘nodig’ waren (naar schatting 1 promille).
De foto hier is van gister. Het was een heerlijke dag, mediterraan warm. Met warmte moet je op standje twee, dat heb ik in Israël geleerd. Water drinken en op standje twee. Alles duurt wat langer en daardoor ben je ook wat later klaar. Je gaat later eten, later naar bed maar ook eerder er uit. Hoe wel ik de versnelling er gister af haalde, heb ik veel gedaan. De Maarseveenseplassen overgezwommen bijvoorbeeld, heen en terug. Dat was ‘s middags.
‘s Ochtends ging ik naar de markt. “Ik krijg het heel warm, van die jurk” , zei de marktkoopman. “De jurk zegt ‘dank je wel,’” antwoordde ik. Wat een vriendelijkheid. Ik was gister ontzettend aardig tegen iedereen, en iedereen tegen mij. Ik vond ook niets erg, vond niet dat iemand me voor de voeten liep, zag overal de humor van in. Begon iemand te zeuren, dan liet ik het van me afglijden als water en lachte erom. Het lag aan de jurk. In combinatie van standje twee.
Met deze jurk voel je je mooi, correctie bén je mooi. Dat komt door het proces dat de jurk oproept. Als je hem hebt aangetrokken, denk je: dit kan niet, dit takkenboshaar. En je gaat je haar invlechten. Deze invlechting heb ik overigens afgekeken van een plaatje van een Roaring-Twentiesfeest. Daarna denk je: ‘Die bleke lippen moeten een kleur die past bij de bloemen van de jurk.’ Je zoekt er tenslotte fijne schoenen bij. Hoeft geen hak, want de jurk is lang genoeg om platte schoenen te kunnen hebben. En als je dan uiteindelijk in de spiegel kijkt, denk je: dit wordt een dag die maar eens in de duizend jaar voorbij komt. Net als morgen. En overmorgen.
Waar en prijs?
* Jurk: Grait Plains € 120,- G.ü.r.ü.s, Twijnstraat, Utrecht
* Schoenen: Cinderella +/- € 45,-
* Zonnebril: Armani € 229,- De kwaliteit van een H&M brilletje van € 5,- is trouwens even goed.
* Bloem in haar: Simsalabim  € 15,-, Folkingestraat 12, Groningen
Tips:
* In de uitverkoop is het verleidelijk om met tassen vol thuis te komen, waarvan de helft uiteindelijk met uitverkoopkaartje en al in de kast belandt. Twee regels om zeker te weten of je die impulsaankoop moet doen:
1. Ga je dat kledingstuk vanavond aan trekken of heb je heel veel zin om het aan te trekken? Bij ‘ja’ doen, bij ‘nee’ dus niet.
2. Twijfel je ergens over? De lengte, of je je buikje ziet, of het niet te strak of te wijd zit, of je de kleur wel mooi vindt enzovoorts? Bij twijfel niet doen. Het mankement komt niet goed, het wordt erger.
Fotografie: Alexander van Eenennaam

levensles

Alles stroomt.

 

Partners

Vinted

Instagram