Familiejurk

door | 24 juni 2012 | jurken, praktisch, verslaggevend | 2 reacties

Een jurk temidden van mijn vijf broers. Mijn ouders waren 50 jaar getrouwd en we hadden samen een tijdschrift gemaakt (titel: R&C. Oplage: 24). In de jurk lanceer ik dat tijdschrift.

Het ging op zijn Van Willigens:
Broer 1 mailt: Papa en mama zijn volgende week vijftig jaar getrouwd. Wat gaan we doen?’
Ik: ‘Laten we een tijdschrift voor ze maken!’
Oudste broer (uiterst rechts): ‘Geweldig!’
Overige broers: ‘O.k.’
Ik: ‘Zullen we snel bij elkaar komen om te bespreken hoe, wat en wie?’
Alle broers: ‘Daar hebben wij totaal geen tijd voor.’
Oudste broer: ‘Hier is het eerste stuk. Zie attachement.’

Er was een idee en men begon te produceren. De kindskinderen werden ook aan het werk gezet. Er werd getekend, gekleurd, gepend en in foto-archieven gedoken. Vele producties stroomden binnen. Ze hadden geen enkel aanwijsbaar verband, behalve dan de tweekoppige doelgroep in de vorm van onze ouders. Broer Vincent, vormgever (links), werd geacht al deze kopij tot een logisch tijdschrift om te bakken. Dat werd nachtwerk, want wij leveren in familieverband altijd traditiegetrouw ver na de deadline in. Maar het lukte hem toch en het werd een prachtige glossy, compleet met spreads, inzetjes en streamers.

Deze klassieke Van-Willigen-hatseflats-werkwijze zou je met wat goede wil ook een organisch proces kunnen noemen. Terwijl de bladen nog nadampten van de drukpers, prikten de vingers van mijn broers me in mijn jurk naar voren om het blad te lanceren voor onze jubilerende ouders.
“Moet jij doen, het was jouw idee.”

Mijn broers stonden om me heen, ondat we een teamprestatie hadden geleverd. Ouders vinden natuurlijk niets zo mooi als hun kinderen die de krachten hebben gebundeld. En het moet gezegd: we werken zelden samen, maar als we dat doen, is dat snel en efficient. Ik ben trots op ons enige tijdschrift. En ik hou van mijn broers.  Daar staat deze jurk voor. Het is een familiejurk.

Waar? A.R.T. , Lijnmarkt, Utrecht
Prijs? +/- € 79,-

Tips:

Wat doe je aan bij een zilveren, gouden of een diamanten bruiloft?

Op een huwelijksfeest word je uitgenodigd omdat het bruidspaar een verbond met je wil vieren, op jubileumbruiloft wil het bruidspaar een levensfase met je bezegelen. Het is daarom misschien nog wel een grotere eer als je uitgenodigd wordt door een jubilerend stel. Ze vieren een succesvolle ontwikkeling, en jij mag daar bij zijn! Doe daarom iets aan waarvan je weet dat het bruidspaar (en jijzelf natuurlijk ook) het mooi vindt. Want met je kleding kun je laten zien dat je blij bent hun gast te zijn.

levensles

Alles stroomt.

 

Partners

Vinted

Instagram