geromantiseerde jurk

door | 7 januari 2015 | jurken, lange jurk | 0 Reacties

Processed with VSCOcam with f2 preset

Een jurk is een verlengstuk. Sommigen voelen zich naakt zonder tas, ik zonder jurk. Letterlijk.

Een goede jurk is het halve werk. En dan vooral op een afspraakje, een date, een rendez-vous. Want daar draagt de vrouwelijke sekse een kleedje, zoals het hoort. Gepaard met een stel blote benen of een zwart gekleurde panty van maximaal 20 denier. De kleur en vorm van de jurk hangt zonder twijfel van haar humeur af. Gelukkig maar, want op welke andere manier kan de man ontraadselen in welke gemoedstoestand de dame verkeert?

Waar die voorliefde voor kleedjes vandaan komt? Uit mijn geromantiseerd beeld van de werkelijkheid. Niets klinkt toch heerlijker dan “hoe ze haar satijnen jurk langzaam van haar schouders naar beneden liet glijden”. Iedereen weet dat een spijkerbroek nooit soepel over een paar sokken glijdt, hoe glad haar benen ook zijn. Broeken zorgen voor oponthoud. De jurk is wederom de beste keus.

Voor mijn eerste herinnering aan deze zijden maxi jurk ga ik terug naar de zomer. Alles groen, zoete lucht, de stad leeft. Ik in een godinnen-houding op de bank van het terras, een schrijver uit Zweden in de stoel tegenover me. Het gezelschap complimenteert me met mijn outfit. Bingo! Het jurkendoel is behaald. De schrijver en zijn muze. Voor even dan, want voor ik het wist, was het weer winter. De geromantiseerde jurk ligt weer veilig opgeborgen in de kast en zal me voorlopig op geen afspraakjes warm houden. Gelukkig heeft de maxi dress genoeg zusjes aan de rekken hangen..

Deze jurk doet haar exotische bloemenprint overigens gepaste eer aan, want de foto’s zijn geschoten in het verre Zuid-Afrika.

 

Info: jurk, Zara

 

Welke houding past bij een maxi-jurk?

a) half liggend, leunend op je elleboog met je benen naar één kant.

b) zittend, benen over elkaar, elleboog nonchalant leunend op de stoelleuning, hand afwisselend van gezicht naar lokken.

c) staand, leunend tegen een muur (auto/ladder/paard etc.), een been gestrekt, de ander licht gebogen met de knie zijwaarts.

d) leunend is het toverwoord. Nonchalant maar charmant, alles als een Griekse Godin, waarvoor deze jurk in eerste instantie ooit ontworpen is.

 

levensles

Alles stroomt.

 

Partners

Vinted

Instagram