Het einde van Lust en Liefde

door | 28 augustus 2017 | jurken, korte jurk, laarzen | 2 reacties

Lust en Liefde aan de Oude Gracht (Utrecht) gaat sluiten. Ik loop naar binnen, omdat ik zie dat de korsetten voor de helft gaan. Korsetten zijn het summum, qua modevakwerk. Ik had dit korset al eerder in de etalage gezien.

“Hoi!” begroet eigenaar Marco opgewekt. Marco is een lange, blonde man, die van het leven houdt. Dit is wel geteld de tweede keer dat ik hier kom, in de 23 jaar dat ik in Utrecht woon. In de winkel lopen twee vrolijke vijftigers rond. De vrouw scharrelt wat rond bij de dildo’s.

“Wat zou jij me adviseren?” vraagt ze me, “Je ziet eruit of je er verstand van hebt.” Die laatste toevoeging brengt me eerlijk gezegd een beetje in de war. Hoezo zie ik eruit of ik ‘er’ verstand van heb? En  wat bedoelt ze met  ‘er’? Ik heb een keurige jurk aan, hoog gesloten. Nog net niet ontsnapt uit het klooster, zeg maar. Zie ik er soms uit als een seksbom? Ze blijft me glimlachend aankijken,  ze wil écht advies. Ik heb niet eens een dildo! “Je moet kijken naar een gemiddelde grootte,” zeg ik in arren moede “En een afstandsbediening, dat is niks.”  Ze pakt er één met een G-spottool.  “De G-spot bestaat niet,” vervolg ik, “aan dat ding heb je niks.” “Dank je wel!” knikt ze dankbaar. Vanaf nu ben ik deskundige op het gebied van dildo’s.

“Marco, trek mijn korset eens aan,” vraag ik even later als ik me in het korset heb gewurmd. Marco trekt flink. Ik waan me een paar eeuwen terug, in de Victoriaanse tijd. “ Hee, rustig, zo hard hoeft nu ook weer niet,” temper ik zijn enthousiasme, terwijl mijn ribbenkast met 50% geslonken is. Hij gooit de winkel dicht, omdat iedereen op internet de weg naar de dildo’s weet te vinden, vertelt hij. En daar heeft hij genoeg van. Nu gaat hij in de fietsen. Ik snap zijn redenering. Aan een fiets heb je per saldo meer dan aan een dildo, zo is het maar net.

Thuis pas ik nogmaals het prachtige jeanskorset. “Ik mag hopen dat je dat ding niet écht aan trekt.” Zegt zoon bezorgd. Dochter stoot een kort, schamper lachje uit en loopt weg. Het geeft niet. Het is een gaaf korset, ik moet alleen kijken hoe ik hem kan combineren. Maar de ideeën zijn er.

Dit stukje tikte ik in een jurk van Caroline Biss, zonder korset.  Fotografie: Kerstin Vogel

 

p.s.: like ons op facebook! 

levensles

Alles stroomt.

 

Partners

Vinted

Instagram