Heidense reforok

door | 1 juli 2012 | accessoire, praktisch, rokken | 8 reacties

 Tegen de lange rok heb ik me lang verzet. Het deed me teveel denken aan de Refoschool waar ik als tiener opzat, en waar je verplicht lange rokken aanmoest, vanwege een vage regel uit het geloof. Daarna vond ik dat mijn buikje teveel opviel in een lange rok. Weer later wist ik niet meer precies wat mijn bezwaren waren, ik was simpelweg tegen de rok .

But the skirt is back! Eigenlijk is dat de schuld van mijn collega’s. Collega Malou, die meestal in spijkerbroek op het werk verschijnt, is het type vrolijke-maar-niet-te-ingewikkelde kleding. Op een dag had ze een gele rok aan. Geel. Rok. Dit is fouter dan fout – toch?  Nee, niet echt. Malou in een gele rok had het effect van de koningin in skinny jeans. Verrassend, maar niet onaangenaam. Vanaf dat moment vond er een psychologische omwenteling plaats. Mijn weerzin tegen de rok begon af te brokkelen.

De tweede schuldige is collega Bea. We hadden geluncht in Tilburg, aansluitend gingen we nog even naar de winkels. Om het af te leren. Bea wees me op deze rok. Voor de passpiegel was het slechts een kwestie van kortelings wikken en onder het motto van ‘kan ook goed op het werk’ afrekenen en inpakken. Zo is de rok weer teruggekomen in mijn kledingkast.

Maar als ik morgen naar de karke ga, doe ik dan ouderwets gezellig een rok aan, lekker retro net als vroega?

Tips.
Donkerblauw en gifgroen 
  • Donkerblauw is een immer veilige kleur. Niet erg bijzonder of hip, maar dat is het ’em juist. Donkerblauw neigt misschien wel naar saai. Maar toch handig om in je klerenkast een donkerblauw T-shirt (goede kwaliteit!), overhemd of vest te hebben. Jeans eronder met flinke hakken, en je oogt als een keurige vrouw. Soms moet je dat nu eenmaal even zijn, een keurige vrouw.
  • Gifgroen vloekt met bijna alles, en daarom kan een gifgroene accessoire overal bij. Braaf donkerblauw is daarmee meteen enigszins gecompenseerd. Hetzelfde geldt overigens voor Doemaarroze of – geel.

waar en prijs?
Rok: Sissyboy, € 79,-
Shirt: Sissyboy € 49,-
Slippers: Fred de la Bretonière: € 69,-
Tas: Pieces € 17,- (sale)

 

 

ps.: like ons op facebook!

levensles

Alles stroomt.

 

Partners

Vinted

Instagram