herfstbroek

door | 7 oktober 2012 | accessoire, broeken, schoenen | 5 reacties

 Deze broek staat voor najaarsvrolijkheid. De kleuren zijn als de schoonheid van de herfst. Het diepblauw is de namiddaglucht, het geel heeft de kleur van de herfstbladeren. Het wit is de wolken en het grijs staat voor de herfstnevels en de regen. 
September en oktober vind ik de mooiste maanden van het jaar. De zon hangt prachtig laag, de lucht is diepblauw. Geen laffe zomerbriesjes maar straffe windvlagen en zwiepende takken. De bladeren beginnen te kleuren. Rood, fel geel, groen. De bomen maken zich klaar voor de rustperiode in de winter. Na de winter zal alles weer opnieuw beginnen. Maar zover is het nog lang niet. Dit zijn de overgankelijke maanden. Herfst is de tijd van verandering en creativiteit. En daar staat deze broek voor.
De zomer is geweest. Zomer is extravert, een tijd van buiten leven, veel contact met de buren en ‘s avonds loungen op het dakterras. Nu beginnen we weer langzaam aan een periode van verinnerlijking. Van met je gezin binnen tafelen. Van kastanjes en eikels zoeken en daar een kunstwerkje van maken. Van zien hoe de wolken langs de donkerblauwe hemel schuren. Van al die prachtige herfstkleuren. Het is de afterparty van de zomer. En is een afterparty vaak niet intiemer en beter dan de party zelf?
Waar, prijs:
T-shirt: G-star +/- 40,-
Broek: Gsus Industries €59,-
Blazer: (van een dameskostuum) Vanilia+/- €140,-
Laarzen: Manfield: € 149,-
Tips:
Broeken met print.
* Koop ze eerder te groot dan te klein. Als hij strak zit, gaat de print rekken en dat staat goedkoop.
* Let erop dat de broek niet te stretchy is, anders zie je snel het wit van het elastaan er doorheen → lelijk.
* Legging met print: in 95% van de gevallen not done, de associatie met low-budget pornofilms is makkelijk gemaakt.
* Dierenprint op je broek: tijger- en luipaardprint: niet doen. Zie punt hiervoor. 
* Een zebraprint kan eventueel, maar kijk goed hoe je die broek combineert. Een zebraprint blijft glad ijs, omdat het lijkt op de tijgerprint.
 
Fotografie: Alexander van Eenennaam
 

levensles

Alles stroomt.

 

Partners

Vinted

Instagram