het lekkerste wat er is: Rondhangen in het leven

door | 13 augustus 2018 | jurken, rokken | 0 Reacties

Hoe het met me gaat? Uitstekend. Absoluut niet ‘drukdrukdruk’. Gelukkig niet zeg. Ik ambieer dat helemaal niet. Juist relaxed. Spontane agendapuntjes. Socializen. Beetje researchen voor een verhaal. In plaats van sponsor van Cinneville, gebruiker worden. Ik heb afgelopen week al drie films gezien in de bios.

En verder: fotograferen, reizen. De kat aaien. Lezen. Bij mijn moeder langs. Rondhangen in het leven, dat is wat ik momenteel doe.

Als je rust hebt, hebben je zintuigen de ruimte om details te zien. Zoals dat je ook in Utrecht veel sterren ziet, als ik ’s nachts in mijn hangmat lig op het dakterras. Dat mensen nooit lachen als ze alleen lopen, maar wel als ze samen met iemand zijn. Dat je hier best veel vogels hoort, al woon ik midden in de stad.

In ruststand heb ik minder moeite met mezelf. Ik vind niet meer dat ik nog vanalles had moeten doen, of eigenlijk anders zou moeten doen, of juist had moeten laten. Ik leef gewoon, zonder al teveel zelfbespiegeling.

Het is een vruchtbare staat van zijn, waardoor je bijna zin gaat krijgen in de pensioengerechtigde leeftijd (waarschijnlijk na een paar kabinetten als ik negentig ben). Ik zie het  bij collega’s die met pensioen zijn. Ze hebben een toptijd. Ze ZZP’en vrolijk verder en vragen serieuze uurtarieven, want veel ervaring. Maar de druk is van de ketel want ze hebben ook inkomen vanuit hun pensioen. Ondertussen gaan ze geregeld op reis, beetje lummelen bij de kleinkinderen, een bed-in houden met hun partner. Ik heb er nu al zin in.

Hier moet ik in de vakanties maar vast voor oefenen. Nog een weekje, dan sta ik weer met de workingclass op het perron. Aan de andere kant heb ik ook zin om aan het werk te gaan. Het ritme, de studenten, de collega’s. Ik ben allang blij dat ik niet hoef te turfsteken of de mijnen in.

 

Info:

De rok is ontworpen en gemaakt door Irma Borgsteede, ontwerper en kunstenares. Ze is voortrekker van het label Fashion Made in Holland. Haar kleding is er in beperkte oplages. Gekenmerkt door de unieke, tijdloze designs. Verkrijgbaar bij Livstores.

Fotografie: Joos Buurman, in Portugal, Dominio Vale Do Mondego, tijdens het culturele Lusifemia festival.

 

p.s.: like ons op feestboek!

levensles

Alles stroomt.

 

Partners

Vinted

Instagram