Hille’s wetenschapsjurk

door | 28 oktober 2012 | accessoire, jurken | 0 Reacties

fotografie:Marieke van Willigen
Collega Hille van der Kaa (data- en nieuwe journalistiek) is altijd goed gekleed. Ze staat bekend om haar droge humor en creatieve denktrant. Maar stilletjes is de drieëndertigjarige Brabantse ambitieus. Dit jurkje getuigt daarvan.
Het begon allemaal op Nyenrode, waar ze een paar jaar geleden haar MBA haalde. Ze verkeerde in streberig gezelschap, dat hoge ogen wilde gooien op het gebied van roem en salaris.

“Ik wilde een stand out in the crowd zijn,” legt Hille uit, die zich omringd zag met grijze pakken en zwarte jurkjes. Wars van de koekoek-één-zang droeg ze dit fleurige jurkje, dat een bijkomend voordeel heeft: “Door al die kleuren kun je het jurkje op alle manieren combineren.”

Onderscheid vindt Hille belangrijk.
“Als iedereen er hetzelfde uitziet, zegt dat ook iets over de manier van denken. Mensen die het allemaal net iets anders doen, vallen op. Vaak denken ze anders dan het gros.”
Ze kan het weten, want ze loopt regelmatig rond in het wetenschappelijke wereldje. Als aspirant-promovenda (vakgebied: transmediale journalistiek ) is ze verbonden aan de Universiteit van Tilburg.
“Vrouwelijke wetenschappers benadrukken niet altijd hun vrouwelijkheid in hun kledingstijl.” ziet ze op de universiteit.
“Ze lijken daar geen noodzaak voor te voelen. Intellect is in de wetenschap belangrijk, maar een goede jurk kan nou net het verschil maken.”

Wat Hille betreft is het dan ook hoog tijd voor vrouwelijk geklede hoogleraressen. Zelf geeft ze alvast een voorzet.
“Ik bedenk altijd wat ik aantrek, voor ik college geef.”
Ze strijkt haar jurkje nog eens recht.

Waar/prijs:

Jurk: PRC € 170,-
Laarzen: Dr Martens € 160,-

Hilles tips:
sjaals hebben velerlei functies.
– in plaats van een jas
– als je decolleté te diep is, en je bijvoorbeeld college moet geven. Gooi een sjaal om je hals.
– een mooie sjaal kan saaie kleding ophalen.

levensles

Alles stroomt.

 

Partners

Vinted

Instagram