20131222_JurkenVanMaria_020

hup, op de datingsite

Tegenwoordig kom ik alleen maar mensen tegen die een warme relatie voor het leven hebben, gelukkiger zijn dan ooit tevoren omdat ze hun soulmate hebben gevonden, die ene speld in de hooiberg, die evenknie, die partner die alles van jou begrijpt en jij van hem, waardoor je je nooit maar dan ook nooit meer alleen voelt, waarmee je intieme, diepgaande gesprekken voert. Waarmee ze ongelofelijk veel plezier hebben en over de wereld reizen, altijd goed gemutst. Die levensgezel  hebben ze van internet gerukt, via een datingsite. Geïnspireerd schreef ik me dit weekend in.

Er vallen me op de datingsite een paar dingen op. Dat bijna alle mannen schrijven dat ze humor hebben en dat ook verwachten van hun partner. Dat naar schatting 75% zich met een biertje afbeeldt, winter- en watersport ook veel gezien.

De afknappers: mannen met een ellenlange beschrijving van zichzelf en van de partner die ze zoeken. Als hij nu al zo lang van stof is… Eisenlijsten vind ik verdacht.  Wie voldoet er aan alle eisen die iemand heeft? Andere afknapper, mannen omringd met vrouwen op de foto. Hij in het midden, breed lachend met een biertje in de hand, aan de ene kant een vrouw die haar tong in zijn oor steekt, aan de andere kant een vrouw die haar beide armen om hem heen heeft geslagen en zijn wang kust, op schoot een vrouw in bikini. Welke vrouw valt hier nou op? Het zijn echt niet zijn  zussen, daar op de foto!

Ook gezien: “Ik ben behoorlijk precies, hou niet van volle wasmanden, en verwacht dat ook van mijn partner.” Deze man staat met toegeknepen ogen, schuin in de camera kijkend op de foto. Geen biertje. Beroep: controller (echt!) , inkomen, bovenmodaal, kinderen, nee, kinderwens, nee. Je zou maar uitgehuwelijkt worden aan zo’n man. Het is er vast zo één die de zeikerigste boodschappen inleidt met ‘schat’.  “Schat,  zou je in het vervolg je lege koffiekopje niet op het aanrecht willen laten staan?” “Schat, doe je de deuren eventjes dicht  als de verwarming aanstaat?” Zo één die na drie jaar relatie nog steeds met condoom wil vrijen, én spiraal, én pil. Hoeveel reacties zou deze man krijgen? Misschien moet ik het hem eens vragen, uit nieuwsgierigheid. En dan vermelden dat ik overvolle wasmanden heb, struikel over de lege flessen in de bijkeuken, niet zeker weet of de verwarming uit staat terwijl ik nu niet thuis ben, altijd mijn sleutels kwijt ben en meestal halverwege een gesprek de draad kwijt ben, omdat ik teveel uitwijd. En dat de traptreden volstaan met schoenen en stapels papier. Kijken hoe hij reageert.

Niemand is helemaal eerlijk op zo’n site. Ergens jammer. Het lijkt me geestig als je een profiel tegenkomt met: beroep, drugsbaron, inkomen, bovenmodaal, kinderen, tel kwijt maar veel. Zoekt opportunistische vrouw die niet vies is van een stevige snuif en die moraal en ethiek meer ziet als werkhypotheses van tijdelijke aard.  Die bovenal schijt heeft aan de wet.

Gedachtenexperimentje: Als je met een pistool tegen je hoofd zou moeten kiezen tussen de controller en de drugsbaron, wie zou het dan worden? Ik zeg nu maar even niets meer…

 

info: jurk, Didi, hoed, H&M

 

Fotografie: Erik Meijers

 

 

Duimpje op facebook wordt zeer gewaardeerd! 
There are 5 comments

Add yours
 1. Anoniem

  Ach ja…ik zit als man ook op een dating site en zie soms dames met mooie profielteksten, maar ook veel die dusdanige eisen hebben dat mijn maag zich 3x omdraait…dat ik me afvraag of het echt daarom draait…en dat ik liever alleen ben dan met zo iemand…dat als we de laatste 2 mensen op de wereld zijn, dat de menselijke soort maar beter uit kan sterven…

  We zouden voor de lol allemaal eens moeten kijken naar de profielen van de concollega’s… 😉

 2. Paolo

  Oeps, mijn beschrijving is ook erg lang. Of geeft dat niet, omdat een gewaarschuwd vrouw voor twee telt en ik dat altijd al een keer wilde proberen? Ik deel je observaties, Marieke! Aan mijn kant van de heterogrens zie ik hetzelfde plus dan de vele zonnebrillen ter grootte van twee iPads waarachter vrouwen zich presenteren. Maar ik vind het allemaal positief, want het is allemaal ‘valuable intell’, net als witte plavuizen en lamellen die je vaag op de achtergrond ziet. Doe er je voordeel mee! Al blijft daardoor onderaan de streep alleen die ene leukerd over. En die woont 75 km verderop. Dan toch maar sjansen bij Albert Heijn?

  • Marieke van Willigen

   Grappig, inderdaad benieuwd naar wat vrouwen er allemaal opzetten! Ik zit er op het moment niet meer op. Slapend lid van Tinder en OK Cupido


Post a new comment