interieurjurk

door | 3 februari 2015 | Columns, jurken | 0 Reacties

Deze jurk stond op knappen. De bandjes zouden geen draagbeurt meer overleven en destijds, zonder naald en draad bij de hand – of vooruit, simpelweg geen zin – hing ik ‘m aan de eerste spijker die ik tegenkwam. Een vergeten, versleten of kapotte jurk belandt normaliter in de prullenmand of achterin de kast. Bij mij niet. Ik gebruikte het zwarte schaap ter decoratie. Aan de muur naast mijn bed. A showpiece.

De net over de knie vallende jurk met spaghettibandjes corrigeert ieder figuur. De boezem is zichtbaar, buik verdwijnt, kont (indien aanwezig) pronkt uit. Het is een LBD met iets extra’s. Ik maakte er met retro blokhakken, Egyptisch goud en een gezonde dosis ‘je ne sais quoi’ een eclectisch geheel van. Perfect voor een avondje uit. Spannend: bij daglicht schijnt de stof delicaat door.

De goud/rode pailletten en kraaltjes matchten perfect met de aardetinten van mijn interieur. Daar heeft ‘ie net zo lang gehangen, tot ik het stof met een simpele veeg niet meer kon verdoezelen. Na een wasbeurt plus wat stikken was de jurk weer klaar voor de strijd. Anno 2015 vult dit exemplaar in plaats van mijn interieur, weer mijn garderobe aan.

Tip: besteed altijd (AL-TIJD) aandacht aan de kledij onder je jurk. Vooral bij doorschijn-gevallen als deze. Lingerie mag zichtbaar zijn, mits met zorg geselecteerd.
JVM III

Info: jurk, onbekend, schoenen, Zara, sierraden, Bud to Rose, sjaal, Zara

levensles

Alles stroomt.

 

Partners

Vinted

Instagram