Jaren ’50: de polkadots

door | 13 mei 2012 | jurken, praktisch | 0 Reacties

Deze jurk zag ik in een oud vergeeld tijdschrift, en ik was meteen verliefd. De zwierige omtrek (je kan er een rondje mee draaien) en de grote stippen. En mijn buikje is onzichtbaar

Ik droeg hem voor het eerst in café De Morgenster. Iedereen zat er: Frank ( ‘ík ben arm maar gelukkig’),  Bas, Alexander en Frank de violist. Dat was vorig jaar mei. Ik voelde me sierlijk in mijn jurk. De avond was als de jurk, vrienden en vriendinnen kwamen binnenwaaien. Het was een warme avond, al begon het tegen elven koud te worden met mijn blote rug, deze jurk heeft een halter
.
Die avond werd ik zekerder van de man die had opgebiecht verliefd op me te zijn: Alexander. Er was nog verdriet in mijn hart, omdat mijn grote liefde was overleden, maar er begon tegelijkertijd verliefdheid in te groeien. Dat is deze jurk: heimwee en verliefdheid, oud en nieuw, het mooie leven.


tips

    Jaren ’50-jurken hebben precies de goede lengte: net over de knie.

  • – Draag je jurken net boven de knie, dan ligt het accent precies op je knieën. En de meeste vrouwen (en mannen) hebben knokige- of klutsknieën. Niet mooi. Draag je jurk dus óf over je knie, dat geeft een elegant en vrouwelijk effect, óf kort: ergens halverwege je bovenbenen, wat je benen als geheel accentueert. 
  • – Jurken met een A-lijn vallen bijna allemaal mooier. Een jurk met plooien vanaf de taille maakt van het ergste gratenpakhuis een slagroomtaart

waar? www.Ilovevintage.nl
prijs? deze was € 50,-

levensles

Alles stroomt.

 

Partners

Vinted

Instagram