joggingbroek

door | 2 november 2014 | broeken, jurken | 1 reactie

Wie doet er nu overdag een joggingbroek aan? Ik niet in ieder geval. Riep ik tot voor kort.
Joggingbroeken horen bij chipsetende buiskluivers, woonachtig in Sterrenwijk of Transvaal. Onderuitgezakt – hun billen hangend op de rand van de bank – kijken ze SBS 6. Op het menu voor vanavond staat patat met. Joggingbroeken horen bij autochtone tokkies, die pitbier drinken en klusjes in het grijze gebied doen. Die een buurman hebben die regelmatig een container met autoradio’s toevalt, die van een vrachtwagen is gevallen. De radio’s verkopen ze door. Waar de meisjes een paar maanden na hun geboorte gaatjes in de oren krijgen geschoten. Dat is het joggingbroekenvolk.
Terwijl ik dit opschrijf, constateer ik dat dit alleen maar gebaseerd is op vooroordelen. Ik ken eigenlijk geen mensen uit het joggingbroekenvolk. Je fietst nog wel eens door Sterrenwijk en het valt je op dat tijdens voetbal overal oranje vlaggetjes hangen. Maar dat zou je ook uit kunnen leggen als gemeenschapszin. En ja, in café De Rat heb je  Siert uit de Zeven Steegjes. Hij begint rond
middernacht altijd gedichten voor te dragen uit eigen werk, met een Utrechtse tongval. Je moet altijd zeggen hoe prachtig je ze vindt, al heb je ze al tien keer gehoord en al vindt je ze eigenlijk sentimenteel en tweederangs, want hij is op dat moment erg gevoelig. En juist daarom vind ik zijn gedichten ook wel weer mooi, hij heeft iets geprobeerd te verwerken met woorden, maar heeft de tools niet. Hem heb ik wel eens in een joggingbroek gezien.
Vooroordelen helpen niet. Het stimuleert het wij en zij gevoel, en met een beetje pech wordt dat wij tégen zij. En dat kan uit de hand lopen, weten we inmiddels uit de geschiedenis.
Deze jogggingbroek is er daarom om alle vooroordelen te slechten. Om een brug te slaan tussen verschillende bevolkingsgroepen. Om het hele idee van ‘wij zijn beter’, uit de lucht te helpen, want dat is eigenlijk wat er aan de hand is. De joggingbroekers vinden ons kakkers, en wij vinden de joggingbroekers tokkies. Daarom is de opdracht voor de komende week: trek net als ik een joggingbroek aan, zodat de kakkers en de tokkies, de sjebbies en de alto’s, de mokro’s en de kaaskoppen zich met elkaar verenigen.
Info: Joggingbroek, Nümph € 60,-, blazer, Vanilia +- €160,-, laarzen Belmondo € 300,- overhemd Benneton
Tips:
– Een joggingbroek kun je gebruiken als sportkleding. Als huispak kan ook, maar weet dan wel dat dit een moodkiller is van het eerste uur. Een joggingbroek is niet sexy, omdat hij je vormen camoufleert. Daarnaast is hij vaak grijs, ook dat is niet een kleur die flatteert.
–  Je maakt je joggingbroek aantrekkelijk door hem te combineren met een omgekeerde stijl: hakken, een nette blouse.
–  Een joggingbroek kun je best een maatje kleiner kopen. Hij valt sowieso ruim. Als je hem iets kleiner koopt, zit hij in ieder geval om je billen strak  
fotografie: Kilian

levensles

Alles stroomt.

 

Partners

Vinted

Instagram