juichen en huilen straks met oud en nieuw

door | 31 december 2018 | jurken, korte jurk, laarzen, lange jurk | 0 Reacties

Als het vannacht 0:00 uur is, wordt het huilen. Alles wat voorbij is gegaan, komt langs. De kinderen, die op de achtergrond staan te dansen en nu al achttien zijn, Cornell die niet meer leeft, het examen van zoon, dochters toneelstuk, Portugal, poëzie, alles is voorbij. Ik mis Conny altijd zo erg om 0:00 uur, dat het voelbaar is.  0:00 uur voelt als de eendagsvlinder die haar dag heeft gehad, haar vleugeltjes neerlegt en sterft.

Dan komt het vuurwerk.  De geesten worden verdreven.  Nog een keer de confrontatie met onze vergankelijkheid: prachtige vuurbloemen die met een knal hoog de lucht in spuiten, schitteren en verdwijnen. Uit stof zijt gij en tot stof zult gij wederkeren.

Ik heb een mooie jurk aan vanavond.  Ik zal omringd zijn met kinderen, vrienden en warmte. We zullen lachen, we zullen oliebollen eten, we zullen samen zijn en we zullen ons gelukkig voelen. Het zal zijn als het laatste uur. Iets na twaalven zal ik door de stad fietsen, want ik moet dan naar een ander feest. Fietsen als door een oorlogsgebied met al dat vuurwerk en die kruitdampen. Of als een verzetsstrijder die een verzetskrant afgelevert na spertijd. De oorlog ja, die is ook allang geweest. Die hebben we gelukkig nog nooit meegemaakt. We leven in vrijheid.

Het zal intens huilen worden, vannacht. Maar ook lachen, en blij zijn. Vanavond vieren we dat we geleefd hebben, dat we sterven en morgen hopelijk constateren dat er een nieuwe dag is en dat we weer doorgaan.

@alle lieve lezers: dank voor het lezen van mijn blogs dit jaar. Volgend jaar ga ik gewoon door, want u bent met velen. Ik zie ‘onder water’ (google analytics)  dat u mijn blogs meestal uitleest en dat u terugkeert. Supertof! Mocht u opmerkingen hebben, meld ze, ik neem uw feedback altijd mee. Er zijn dit jaar ook veel nieuwe lezers bijgekomen. Van harte welkom, ik hoop dat je plezier hebt bij het lezen van deze blog. Elke maandag is er in principe een nieuwe column, door de week soms ook.

Overigens: Iedereen die zelf een keer op de Jurkenvanmaria wil, kan even een mail sturen (zie ‘contact’), ik fotografeer je graag en ik kan altijd een interviewtje doen. Wellicht wil je zelf een stukje schrijven, kan ook. Ik zoek nog nieuwe schrijvers.

@livstores en @Marjan, bedankt voor het partnerschap dit jaar! Dank ook voor je stijladviezen en nieuwe inzichten, Marjan. Bijvoorbeeld dat ik niet altijd korte rokjes aan moet en dat een legging onder een tuniek gaaf kan staan. Hieronder een paar van die prachtige jurken van jullie, die ik dit jaar met genoegen aan had. Ze zijn onverwoestbaar, eigenlijk de mooiste kledingstukken in mijn kast. Tot volgend jaar!

@Erik Meijers:  Dank voor de fotografie, laten we weer lekker shooten volgend jaar, en daarna koffie drinken en het leven evalueren!

fotografie: Kadhra, jurk, &otherstory’s

p.s.: like je ons al op facebook? 

levensles

Alles stroomt.

 

Partners

Vinted

Instagram