Jurk der mogelijkheden

door | 2 juni 2015 | jurken, korte jurk | 0 Reacties

Betrap jij jezelf ook wel eens? Dat je stug vasthoudt aan datgene wat goed lijkt te zijn? Durf dan eens één hand los te laten en je zult ervaren dat je weer open staat voor nieuwe mogelijkheden in je leven.

Dat leer ik onder andere van deze jurk. Met haar chique stofje, leuk printje, schattig mouwtje en catchy kleurtje. ‘Deze dress combineer ik met een rode hak, rood ceintuurtje en rode lippenstift’, is mijn eerste gedachte. En ben ik in no time een nieuwe outfit rijker. Maar is dat de enige optie om dit jurkje tot zijn recht te laten komen? Nee, dus.

Dit jurkje biedt meer mogelijkheden. Want ook met een hippe sneaker, een hoedje of een statement ketting is dit jurkje een ware modetopper. Out of the box denken dus. Buiten de gebaande paden. Zoals ik dat ook in het dagelijkse leven doe.

Lang hield ik me vast aan de normen en waarden die ik meegekregen heb in mijn jeugd. Dat is goed, maar het beperkt je wel. Het geeft weinig tot geen ruimte voor het ontwikkelen van juist de kwaliteiten die jou uniek maken. Ik zeg niet dat je regels moet overtreden, moet schoppen tegen de maatschappij of overal laks over moet zijn. Maar andersom denken, af en toe buiten de aangeleerde lijntjes kleuren en gebruik maken van de kwaliteiten die je hebt, zie ik als een pro om jezelf te ontwikkelen tot de persoon die je daadwerkelijk bent, kan zijn, en uiteindelijk ook wil zijn. Ik werd niet gelukkig van mijn uitgestippelde, keurige, strakke leventje.

Ik doel hierop: Waarom mag een kind geen roze olifant kleuren? Omdat deze blauw hoort te zijn? Waarom mag een doener niet gaan werken op zijn zestiende? Omdat je hoort te studeren? Waarom wordt het zo gestimuleerd dit ‘juiste’ uitgestippelde pad te volgen? Is dat wel juist? Maar het is juist goed om je eigen verlangens na te streven, je eigen kwaliteiten te benutten en je eigen dromen achterna te gaan. En daarom raad ik iedereen aan om zich niet te mengen met de eenheidsworst.

Doe waar jij goed in bent, waar jij gelukkig van wordt. Je vrij bij voelt. Want als je vasthoudt, dan heb je de kans om stil te staan. Sommige mensen berusten daar in, en zijn tevreden. Ik niet. Laat je los, dan heb je één of twee handen vrij. Vrij om te doen wat je wilt, kunt en waar je goed in bent. Zo ben ik geworden als mijn jurk: Veelzijdig, vrij en vol mogelijkheden.

Info: jurk, Armedangels,  via www.goodfibrations.nl schoenen, Sacha

fotografie: Marieke van Willigen

fotografie: Marieke van Willigen

Tips:

Zo draag je een jurkje zowel netjes als casual

* Wees creatief: Je riem sluit niet mooi aan om je taille en dus kun je deze niet gebruiken? Nee hoor. Knoop de riem dan nonchalant vast en voilà, je outfit is compleet

* Met een stoere sneaker
* Gecombineerd met een hippe hoed
* Zonder panty in de zomer, met legging in de winter
* Classy met een blazertje, nonchalant met een vestje

* Met een hoge hak

* met laarzen
* Knoop het jurkje helemaal dicht en draag er een statement ketting bij

levensles

Alles stroomt.

 

Partners

Vinted

Instagram