jurk Grand Depart Utrecht

door | 5 juli 2015 | jurken, lange jurk | 0 Reacties

Oké ik trek mijn vorige zure stukje over de tour de France in. De Tour de France is nu gaande en de sfeer in  Utrecht is geweldig.

Ik loop in mijn achttien jaar oude jurk naar de Catherijnesingel. Het is mijn lievelingsjurk, een onverwoestbaar ding, al begint het linnen vaal te worden. ‘Hij is zeker gekrompen he?’ zegt vriend en valse nicht Gerrit, maar de jurk was bij aanschaf al wat krap. Ik ben heus niet dikker geworden.

Je mag niet over de singel, mijn vrienden zitten aan de overkant. Maar er mogen meer dingen niet in het leven, dus klim ik over een hek. Gaat net, in de jurk. Overal zitten mensen. Op de oevers van de singel, in het Lepelenburg. Er zwemmen kinderen in de Oude Gracht. Een prima zaak trouwens, de gracht is hartstikke schoon, al denken veel mensen van niet. Ik bots op Maurice en Francois, twee Parijzenaars die alleen maar Frans kunnen. Ik trof ze gister op Ledig Erf. ‘Magnifique, ici!’ roepen ze blij. (Ik vind Francois trouwens by far het leukst.)

De reclamecaravaan komt langs. Een carnavalstocht waar ze in Maastricht nog een puntje aan kunnen zuigen, met wagens die om zijn gebouwd tot rijdende bergen of tot metershoge reuzenhonden. Ze zouden maar tot leven komen en blaffend het publiek in gaan, fantaseer ik. Uit de wagens wordt allerlei reclameprullaria geworpen, waar iedereen bovenop duikt. Wat lijkt het me heerlijk om in zo’n wagen te zitten en hele vreemde spullen te gooien. Speeltjes die niemand snapt of zakjes met hallucinerende snoepjes. De reclame’s zijn trouwens niet heel efficiënt, vooral van Franse bedrijven zoals Carrefour. Ik heb een hotelbon gevangen, met een opblaaskussen.

Daar komen de renners. Twee politiebegeleiders, een renner, twee volgauto’s en achter de renner vaak een motor met een cameraman. Ze fietsen zo’n 50 kilometer per uur. Geen kniebeschermers, ik wil niet meemaken dat er iemand valt. De renners gaan door van 2 tot 5. In de verzengende zon, gaan we aan de wandel. We belanden bij het podiumpje van Ausma en de Jong. Daar is de feestsfeer pas echt uitbundig.

Die avond leggen we een kampvuur aan in de binnentuin van vriendin Wieke. En we dansen in onze jurk rond het vuur, terwijl op de achtergrond de geluiden van het tourfeest klinken.

Info: Jurk, H&M

Fotografie: Allard Verhagen

Bekijk de foto’s op  https://www.facebook.com/JurkenVanMaria  en like de pagina nog even?

levensles

Alles stroomt.

 

Partners

Vinted

Instagram