Jurk op de camping

door | 5 augustus 2015 | jurken, lange jurk | 2 reacties

Hoe vaak ik niet heb gezegd: ‘Dit is de laatste keer dat we gaan kamperen.’ Toch heb ik ook dit jaar weer de nomade uitgehangen. En dat voelt in the end best wel oer. Dit is mijn nomadenjurk.

Allereerst mijn bezwaren tegen het praktische bedoeienbestaan in de vakantie. Het opzetten van de tent is niet het probleem. Dat is zo gebeurd en daarbij ben je iets aan het opbouwen. Bouwen is altijd bevredigend. De haringen met een geleende gummyhamer in de grond slaan is ook niet direct het punt. Nee. de bezwaren zijn de intense koude in de nacht. Of het zand dat aan het eind echt overal zit, tot je lenzenbakje aan toe. En tenslotte dat bij het inpakken de stokken nooit meer in de tentzak passen.

Maar je gaat niet kamperen voor de welvaart. Juist niet, er moet iets te ontberen vallen. Het moet vooral niet makkelijk gaan. We gingen op de fiets via de trein naar de zee, mijn tweeling en ik. Dat alleen al was een hele toer. Het opzetten der tent was ouderwets landje pik, we hebben twee Duitsers van een plek verjaagd waar ze volgens ons niet hoorden en vervolgens bondjes gesloten met de buren. Zo’n hele camping bestaat uit spontaan ontstane volkjes en coalities. Ons kampementje groeide allengs, met vrienden die hun tent bij de onze zetten, andere vrienden die later weer aanhaakten met hun puberkroost. Of het allemaal nog van de campingwetten mocht, hebben we maar niet nagezocht.

Met de vrouwen en kinderen zaten we bij ons zelf gestookte vuurtje, terwijl de mannen (pubers) schreeuwend door de duinen renden op zoek naar hout. Gehurkt roosterden we voedsel in het vuur en bespraken het leven, af en toe een kind tot orde roepend. We pookten met een stok in de vlammen om te kijken of het eten gaar was. Hoe back to the basic wil je het hebben?

Helemaal overstag was ik toen ik ‘s nachts niet kon slapen en naar de zee liep. De maan scheen, het strand was doodstil. De maan wierp mijn schaduw op het witte zand. Ik trok in één ruk mijn slaapshirt uit en rende de zee in. Even voelde ik me heel mindfull één met het zwarte water en de natuur.

Maar toch. Nu ik het zand uit de laatste jurk geslagen heb en het vooruitzicht heb dat ik vannacht gewoon op een matras lig en eten kook op een fornuis, slaat de balans onmiddelijk door naar de welvaart. Liever een vaste woon- en verblijfplaats dan een rondtrekkend nomadenbestaan, toch. Met een verwarming en een computer.

En oja, de tentstokken pasten inderdaad niet meer in de zak. Dat bedoel ik.

Info: jurk, Collectiv, klompjes, Cuplé

Tips.

Welke jurken neem je mee naar de camping?

  • Kies voor gemak. Vermijd ritsen en knopen: als je je jurk liggend in de tent aan moet doen, gaan ze moeilijk open en dicht. Beter iets met elastiek.
  • Geen mooie stoffen zoals zijde. Je jurk moet tegen een stootje kunnen.
  • Wijde jurken, zeker geen strakke jurken want het is een ellende als je geen bewegingsvrijheid hebt in en om je tent.
  • Rokken (wijd) zijn praktisch op de camping. Je kunt er eventueel je bikini bij aandoen als het warm is. In de avond schiet je er een trui overheen aan.
  • Al is het vakantie: GEEN LEGGINGS waar dan ook onder. Er zijn grenzen aan wat ‘handig’ is: een jurk of een rok met daaronder een legging, is een absolute no-go.

 

Dansen bij Woodstock fotografie (cover en zwart-wit: Kahdra

Dansen bij Woodstock
fotografie (cover en zwart-wit): Kahdra

levensles

Alles stroomt.

 

Partners

Vinted

Instagram