jurk op het schoolplein

door | 15 februari 2018 | jurken, rokken | 0 Reacties

Alic en en Maria kennen elkaar dertig jaar. Hun levens liepen uiteen, maar de liefde voor jurken bleef. Het begon allemaal op het schoolplein 

De eerste keer dat ik Maria spotte was op het plein van de middelbare school. Met haar knalgele enkellange rok viel ze meteen op. Net een stralende zonnebloem tussen al het jeansgeweld. Ze was nieuw, net als ik. Maar zij had al een uitgesproken eigen smaak die ze ook nog eens durfde te etaleren. Heel dapper voor een puber. Zelf droeg ik die dag een veilige spijkerrok onder het motto ‘altijd goed’. Ik vond Maria meteen een intrigerend meisje, echt vriendinnenmateriaal. Het voorgevoel klopte. Er was een klik, we woonden als student zelfs een poos in hetzelfde studentenhuis. Door de jaren heen werd het contact wat minder, maar als we elkaar weer eens zien plukken we nog steeds even vrolijk bloemen.

Met ‘Jurken van Maria’ stak ze haar kop opnieuw boven het maaiveld uit. Want wie draagt er nog een jurk in deze tijd? Nou, vrouwen die net even anders zijn. Stoer, met een verborgen zachte kant. Net klaprozen, die schieten ook op de meest onverwachte plaatsen uit de grond. Bloemen die door hun stoere zachtheid een glimlach ontlokken.

Jaren later ontdekte ik op een ander schoolplein opnieuw een hele leuke jurk. Deze keer bij een moeder, het was dan ook op basisschoolplein van mijn kinderen. Deze kleurrijke vrouw fleurde het eeuwige schoolpleinjeansblauw danig op. We raakten in gesprek, en het bleek Saskia Laan te zijn. Een verborgen pareltje, want een heuse haakkoningin met verschillende boektitels op haar naam. Ik interviewde haar en werd op slag verliefd op haar huis. Dat ademde warmte door de ware kleurenexplosie. De jurken die ze droeg waren van Elizz.nl 

Wie is Elizz? Een gewone vrouw die best wel bijzondere dingen maakt. Jurken, rokken, shirts, leggings en ondergoed van prachtige stoffen. Uniek, want handgemaakt door Marjo, dé drijvende kracht achter Elizz. Buitengewoon omdat ze van elke stof maar tien tot twintig items maakt. Wat je draagt is vrolijk, kleurrijk, handgemaakt en bijna uniek. Beste deal? Je kiest zelf welke stof je wilt, welke lengte en hoe lang je mouwen zijn, als je die überhaupt wilt natuurlijk. Ook leuk als je positiekleding draagt. Kiezen uit de voorraad is eveneens een optie. Kinderkleding maakt ze alleen op aanvraag. Enne, kom jij zelf een supergaaf stofje tegen in de stad maar ben je niet zo handig met naald en draad? Stuur het op naar Elizz. Marjo maakt er een droomitem van.

Nadat ik de site had bezocht was ik om. Inmiddels hangen in mijn kast verschillende rokken en jurken van Elizz. Alleen al de ontvangst is een cadeautje, leuk ingepakt met een vrolijke strik. De items van Elizz vallen op. Die flamingojurk, de pauwenverenrok, die herfstrok in het bos of die rok met tulpen. Voor ‘Jurken van Maria’ mag ik een recensie schrijven over een maxi-rok van Elizz. Op de site kom ik een stofje met klaprozen tegen. Ik ben meteen verliefd. Op een zonnige ochtend in februari rijd ik naar Utrecht voor een fotoshoot met Maria. We wandelen langs het water op zoek naar een geschikte locatie. Een wandelaar passeert ons. ‘Goedemorgen’, groet hij lachend. ‘Ik wil even zeggen dat ik heel erg vrolijk word van jullie kleding.’ Dat gebeurt er als je bloemen gaat plukken met een rok van Elizz.

info: rok, Elizz,  laarsjes, Primark, jasje, eigen collectie, hoed, Panizza. Fotografie: Maria

hee psst, like je ons al op facebook? 

levensles

Alles stroomt.

 

Partners

Vinted

Instagram