jurk voor volle vrouwen

door | 12 oktober 2016 | Geen categorie, jurken, lange jurk | 2 reacties

Daar kom ik midden in Utrecht Ellen tegen, mijn vroegere huisgenoot uit mijn studietijd. Ze straalt nog steeds en ze is nog even vrolijk. “Zeg ga je nog eens een blog schrijven over jurken voor volle vrouwen?” vraagt ze voor we weer afscheid nemen. Dat beloof ik haar.

Ik ben een zogeheten ‘inbetweenie’,  niet vol, maar ook geen graat. Gelukkig geen graat zeg, bewaar me. Die spichtige ribbenkasten zonder borsten waar de botten bijna uit de billen steken, ik ambieer het absoluut niet. Dat je denkt, als je zo’n magere soortgenoot ziet lopen, ‘zouden die beentjes dat wel houden?’ Je gaat automatisch in verkleinwoordjes praten als je met een gratenpakhuis in gesprek komt. “Wat heb je een leuk jurkje met mooie schoentjes. Ga je nu zo weer met je fietsje naar huis? Geen patatjes eten onderweg, hoor.”

Af en toe laait de discussie weer op dat modellen veel te mager zijn, omdat ze op de catwalk nauwelijks op hun hoeven kunnen staan van de dunte. Maar ik heb geen medelijden met modellen. Ze worden er goed voor betaald, mager zijn is hun werk, en de ontwerpers zijn te beroerd om jurken te maken voor vrouwen met een normaal postuur. Ook de tijdschriften zijn bedrieglijk, daar wordt vaak een kilo of tien van een vrouw af gefotoshopt en eveneens is alle cellulitis weg gegumd door Adobe. Prima, het is een droomwereld. Zolang we maar niet denken dat de catwalk of een tijdschrift normaal is voor een vrouw in het wild.

Dan liever een echte, vollere vrouw. Niet omdat volle vrouwen ‘gezellig’ zijn, dat is onzin. Je gewicht heeft in het algemeen niet zo veel met je stemming te maken. Ik vind dat idee zelfs discriminatoir, uit de categorie ‘dom blondje, vrolijk negererinnetje, gezellige dikkerd’. Niet doen. Maar een volle vrouw heeft tenminste borsten en billen. Want een graat met Cupmaat E is buitengewoon verdacht, die heeft waarschijnlijk neptieten. Dat is pas echt zielig. Eerst jezelf uithongeren met een crashmenu van een doperwt en een radijs, en dan in arren moede je tieten laten vergroten, omdat die tot theezakjes zijn geslonken door je zelfverkozen hongerwinter.  Neem dan gewoon een biefstuk met een stevig  glas rode wijn. Trek een mooie jurk aan, net als Caro Emerald of Adèle. Of als Ellen.

Oké, enige nuance dan. Slanke vrouwen met de juiste verhoudingen kunnen absoluut mooi zijn. Daar draait het om, om verhoudingen. Bij graten of morbide obesen zijn de verhoudingen weg. Óf ze zijn een plank geworden of alle vormen zijn opgegaan in de rest van het vlees. Dat laatste is ook niet goed. Het beeld van een extreem dikke vrouw (of man), zittend op de  bank met een peuk in het hoofd en een bierfles in de hand. Op tafel een zak chips. Beide extremen, de graten en de morbide obesen, zijn nogal ver van hun mens-zijn af. Maar daar zit veel tussen in. En laten we daar vooral niet over zeuren, maar genieten van de schoonheid en eigenheid.

Jurkentips voor vollere vrouwen

  1. Zorg dat je jurk een taille heeft. Door je taille accentueer je je vormen (billen, borsten, middel), en dat is de kracht van je postuur.

  2. Je jurk moet geen accent leggen op je knieën. Er zijn bijna geen mensen te vinden met mooie knieën, maar als je vol bent, zijn je knieën een extra aandachtspuntje.

  3. Een lange jurk met palen is prachtig.

  4. Een kortere strakke jurk kan vaak ook, doe er dan wel shapewear onder of een body. Met laarzen!

  5. Geloof niet in de fabel dat zwart ‘af zou kleden’.  Je kunt net zo goed wit aan, het staat hartstikke mooi. 

 

jaaaaa like ons op facebook!

levensles

Alles stroomt.

 

Partners

Vinted

Instagram