kikker- of jubileumjurk

door | 20 oktober 2014 | jurken, korte jurk | 1 reactie

Fotografie: Kahdra
Het meisje dat deze foto heeft gemaakt, is het mooiste en tofste meisje van Utrecht en de wijde omgeving. Precies veertien jaar geleden werd ze geboren, ze heeft deze foto van haar moeder gemaakt op haar verjaardag.
Ze werd samen met haar broer geboren. It runs in the family, want ook hij is de stoerste en coolste jongen van de regio en verder. Nu zult u misschien zeggen, als een moeder dat zegt, is dat niet helemaal objectief. Moeders vinden hun kinderen namelijk altijd het beste. U heeft gelijk. Maar toch is het waar.
1600 gram woog het ventje 14 jaar geleden, mijn dochter was iets zwaarder, maar ook te licht. Het jongetje dat uit mijn buik werd gevist, moest vechten voor zijn leven. Hij was nog geen maand oud of hij moest al afkicken van de morfine, hij lag te trillen in zijn bedje. Een zware buikoperatie had hij al achter de kiezen. Nog nooit heb ik iets zo zielig gevonden. Het liefst lag ik daar in dat bedje te lijden.
Maar alles in het leven gaat voorbij, en dat is vaak maar goed ook. Mijn zoon werd beter en kwam thuis. Mijn dochter was allang thuis. Later ontwikkelde ze de gewoonte om op de wc haar luier uit te doen, de deur open te gooien en de luier ver de gang in te werpen, daarna haar romper uit te trekken, de wc uit te rennen en in haar blootje in de kamer te gaan dansen als een kikker. Bij voorkeur als er bezoek was. Ook dit ging voorbij. Ze maakt nu foto’s van haar moeder die een jurk aanheeft in de kleur van een kikker.
Ook met de zoon is het goed gekomen. Hij weegt geen 1600 gram meer, maar is inmiddels langer dan zijn moeder. Hij heeft zich ontpopt tot een fanatiek waterpolo’er. Het is een koele, mijn zoon, hij laat zich door niemand gek maken. Nog steeds vraagt hij ‘Waarom?’ en dat is goed, want het is één van de beste vragen die een mens kan stellen.
Ik weet niet waarom ik de moeder mag zijn van deze geweldige tweeling. Maar het is wel het allermooiste levenscadeau dat ik ooit heb gekregen. Deze jurk viert mijn veertienjarige jubileum als moeder.
info: 
jurk, Sissyboy, laarzen, Sacha, 
lipstick, Chanel kleur 99 (de kleur van Marilyn Monroe)
*geestig: de lipstick is net zo duur als de jurk. 

levensles

Alles stroomt.

 

Partners

Vinted

Instagram