Koningsdag in Rabbitrabbit jurk

door | 30 april 2018 | jurken, korte jurk | 0 Reacties

Anna en ik willen jurken verkopen op Koningsdag. Anna heeft een speciaal rek aangeschaft en we regelen schragen en planken voor de kraam. “We gaan sjaggeren,” zegt Anna. “Nog nooit hebben we gesjaggerd. Terwijl – sjaggeren is het mooiste wat er is.” 

Ik ga in ieder geval niet in rood-wit-blauw, kondig ik aan, liever mijn nieuwe doorknoopjurk van Rabbitrabbit, die ik bij Livstores vandaan heb getrokken, partner van deze site. Doorknoopjurken brengen geluk. Ik zeul met tassen vol jurken naar Anna, ook haar jurken liggen kiloknallergewijs in hopen in haar huiskamer. Gehurkt zit ze bij de doos met het rek. Schroeven en moeren om zich heen. “Moeten we een hamer mee?” vraagt ze. Ik heb geen idee. Ik zet nooit iets in elkaar, er is altijd wel een man voor handen die dat voor me doet. “Lekker ongeëmancipeerd” zegt Anna, “maar wel zo makkelijk.” Anna en ik zijn opportunisten. Ze kijkt naar de  bouten en moertjes. “ Ik zijg neer op de bank. Anna haalt twee bier uit de koelkast en zakt ook in de bank. We komen er wel uit, denken we, te lui om welke man dan ook te bellen. Morgenochtend moeten we vijf uur opstaan.

Anna loopt met een flesje bier in de hand langs de hoop te versjaggeren jurken. “Doe je deze weg?!” gilt ze terwijl ze een wikkeljurk uit mijn stapel vist “die wil ik hebben!” Nu ga ik ook kijken tussen Anna’s jurken. “Wat! Een jurk van Stroke?! Geef!” Zo blijft uiteindelijk de helft van onze jurken bij Anna. Maar de andere helft gaan we morgen verkopen, als de wekker gaat, met onze schragen en het rek wat we nog in elkaar moeten zetten. We zijn trouwens één schraag kwijt. Die vinden we morgen wel.

Vijf uur, hels kabaal doorbreekt mijn prachtige droom. “Fuck de wekker,” zegt Anna en geeft er een klap op. We draaien ons om en dromen weer verder. Half negen worden we wakker. “Zouden wij geen jurken gaan versjaggeren vandaag?” zeg ik. Anna gaapt. Eerst maar eens koffie met een croissant, zegt ze, dan maken we een plan de campagne. Anna en ik maken altijd plannen de campagne. Daar zijn we goed in.

“Voor onze na-oorlogse ouders hing het leven van verplichtingen aan elkaar. Zij waren van de wederopbouw.” Oreert Anna. Het is inmiddels tien uur, Anna had nog gebak in de koelkast staan. “En alles is nu weder opgebouwd,” vul ik aan, “het is niet meer nodig. Het is klaar. Nu jurken verkopen voelt op dit moment als een wederopbouwverplichting.” “Hoeveel zouden we overhouden aan die jurken?” vraagt Anna retorisch. Ik gok een paar tientjes, op internet hou je er meer aan over. “En op internet is het niet koud,” maakt Anna onze afhaakredenering af. “Ook dit jaar niet gesjaggerd,” vat ik samen. Anna en ik denken dat de koning het ook wel best vindt. Even later lopen we arm-in-arm over de Koningsdag. In mijn geweldige jurkje van Rabbitrabbit.

Info jurk: deze jurk is van het merk Rabbitrabbit, verkrijgbaar bij Livstores, Twijnstraat 41 Utrecht. De stof is van een heerlijk zittende wolblend. Rabbitrabbit is een creatief, jong merk, duurzaam in productie en milieu. Het idee van de ontwerpen is ‘functioneel’ met het oog op ‘de lichtheid van het bestaan’. De ontwerpen zijn tijdloos. Je vindt ze mooi of niet. Doordat de kwaliteit van het materiaal en de afwerking van de coupe kwalitatief zo goed is, zijn dit kledingstukken voor het leven.  Tas: Bones Artisan, Tilburg

p.s: like je ons op facebook?

levensles

Alles stroomt.

 

Partners

Vinted

Instagram