lentejurk

door | 19 april 2015 | Columns, jurken, korte jurk | 0 Reacties

Deze lentejurk gaat nergens over, want ik heb er niks in meegemaakt. Het was een week van twaalf in een dozijn. Om zeven uur ‘s ochtends trek je je jurk aan, tussendoor werk je wat, je geeft je kinderen en jezelf ‘s avonds voedsel en om een uur of 12 ga je weer naar bed. Des Zondags ga je naar de kerk, met een boek vol zilverwerk. En dat is het wel, de week.

Dat het op mijn werk zo druk is dat ik op zoek ben naar een dupliceerpil, lijkt me niet interessant om te vermelden. Ik zocht deze week een manier om mezelf te vermenigvuldigen zodat ik meerdere dingen tegelijk kan doen en ook op twee plekken tegelijk kan zijn. Goed dat het niet lukte. Moet ik ook twee jurken kopen voor mijn dubbele ik, benevens twee jasjes. En dit jasje is duur, kan ik u melden. En wat gebeurt er als het pilletje te vroeg is uitwerkt, zodat je van twee ineens weer één wordt? Of nog erger, dat hij niet uitwerkt, en je jezelf niet bij elkaar geraapt krijgt? Dat je in je jurk door de gangen dwaalt, roepend: ‘Waar ben ik, ik zoek me? ‘ Geen dupliceertablet gelukkig deze week. En dat ik  de werkgekte heb overleefd, bewijst deze blog.

Verder niets beleefd dus. Ja, ik was uit eten geraakt met een ex van heel heel vroega, en het was nog leuk ook. Ik wilde dat eigenlijk even stil houden voor mijn vriendinnen, maar dat ging natuurlijk mooi niet door. Ik had de volgende ochtend mijn jurk nog niet aan of de appjes stroomden binnen: ‘Wie was die man waarmee je zat te eten gister in Toque Toque? Is dat toch niet, bewaar ons…? Moet je ons niet iets vertellen??? ‘ En nog veel meer vraagtekens en emoticons die ik hiervoor niet kende. Vriendinnen, zucht.

Oja, wat kleine grootse dingetjes. Dat de lente is losgebarsten! Vier uur ‘s ochtends hoor ik de vogels, alle bloemen gaan uit de knop, kleuren overal. Het is weer de tijd van pleinen en terrassen, van flaneren langs de grachten. Ik heb zin om een bootje huren en te roeien met de kids in de Kromme Rijn. Kleedje en broodjes in de picknickmand en een bijpassende jurk, het is lente, wie doet er mee?!

20150329_JvM__0008

Info: Jurk, King Louie, jasje, Armani, schoenen, Lien & Giel

p.s. (even onder ons) Het aantal likes op de jurkenvanmariafacebookpagina schijnt heel belangrijk te zijn. Wil je ons liken? Dat moedigen we aan! Heb ons lief op feestboek!

fotografie: Erik Meijers  http://emphotography.fotoport.nl/

fotografie: Erik Meijers
http://emphotography.fotoport.nl/

De foto’s zijn gemaakt in café/restaurant Tastoe, Utrecht

levensles

Alles stroomt.

 

Partners

Vinted

Instagram