Leve de Flare!

door | 20 mei 2012 | broeken, praktisch | 0 Reacties

foto gemaakt door Creative Minds

Piedewiepen

Verreweg de meeste van mijn jeans zijn flare. Niet te verwarren met bootcut (lopen een beetje uit), maar met pijpen die over je schoen vallen.
Flare vind ik het mooiste model. Niet dat strakke spijkerbroeken per se lelijk zijn. Zeker als je er laarzen overheen doet. Maar zonder laarzen zie ik de skinny jeans als een ‘wortelbroek’, je figuur loopt steeds tapser toe. Toegegeven, ik zag pas een slanke vrouw die precies de goede benen had. Ze had de wortelbroek over haar prachtige hakken laten vallen. Dat stond goed.
De flare is een vrouwelijke en sierlijke broek. Doordat de pijpen onder wijd zijn, krijgen je billen niet zo’n zwaar accent, terwijl ze wel mooi uitkomen.
Mijn allereerste broek was een flarebroek van Lee. Ik heb hem bij elkaar gespaard toen ik twaalf was. Ik heb er zelfs extra bijbaantjes voor genomen, zoals rekeningen rondbrengen van een fysiotherapeut (veertig cent per rekening) en babysitten. Van mijn ouders kreeg ik absoluut geen spijkerbroek. Ik kom uit een ultra-orthodoxprotestants nest, waar het dragen van broeken bij vrouwen uit den boze is (‘mannenkleed’). Verboden popbands als The Beatles droegen ook piedewiepen. De aanschaf van mijn flarebroek voelde dan ook als een ultieme daad van verzet en de eerste stap op mijn eigen zelfstandige pad. I do it my way! Daar komt mijn voorliefde voor de flare vandaan.

*************************************************

Tips
  • Heb je korte benen? Koop dan een extra lange broek (tot de grond!) en draag er hakken onder. Dat maakt je benen optisch een stuk langer.
  • Heb je een grotere maat dan 34? Koop dan een taillebroek. Daar moet je wel even naar zoeken, want er zijn meer heupbroeken dan taillebroeken. Maar geef toe, een heupbroek flatteert nooit. Net boven je broekrand piept een taillevetrol, want in de taille hoort wat spek te zitten.                              Om dit te verbloemen dragen veel vrouwen een langer, soms wijder shirt of overhemd op hun broek. Koop een taillebroek. Die shapet je eventuele buikje, vetrollen zie je niet, en je hoeft er niets overheen te dragen. Ik begrijp niet waarom die ellendige heupbroek ooit in de mode is geraakt. De heupbroek is vrouwfiguur-onvriendelijk.
  •  Wil je een sexy kont? Zorg om te beginnen dat je broek strak om je billen zit, en dat de punt van de achterzak als het ware net op je bilvouw zit. Zitten de zakken lager, dan lijkt het of je een hangkont hebt. Kijk bij aankoop dus goed in de spiegel, want het luistert nauw.
  • Zorg bij een flarejeans altijd dat de pijpen lang zijn. ‘hoogwater’ staat vooral bij flarebroeken potsierlijk en clownesk.      
  • Een goede jeans gaat steeds beter zitten. Hij gaat als het ware naar jouw figuur staan.
Info: Broek, Lee
heldere jeansblauwe spijkerbroek à la seventies, ongebleekt. Aanbeveler!

 
Over Lee: Lee (opgericht door Heny Lee, Kansas) bestaat sinds 1889. Het merk maakte aanvankelijke vooral kleding voor cowboys en mijnwerkers. Lee fabriceerde vooral werkkleding  en (jeans) overalls.

levensles

Alles stroomt.

 

Partners

Vinted

Instagram