Hoezo een ‘no go’? De legging kan best .

door | 19 maart 2018 | jurken, korte jurk, laarzen | 0 Reacties

Wat is er in vredesnaam mis met een legging? ‘Wat niet’, hoor ik verschillende paradeskundigen zeggen. Dat ben ik trouwens ook, een para-pseudo-autodidactische deskundige in alles. Dus ook in leggings.

Voordat ik hier van wal steek met een pleidooi voor de legging, eerst even de bezwaren. Behalve kinderen tot de leeftijd van acht jaar, mag niemand er een korte top of trui opdoen. Ook al ben je dun als een sprinkhaan, met een anorectisch aandoend gewicht, nooit een korte top. Of je botten steken stakerig uit de legging, of (in het geval van fitgirl) je spieren bobbelen onder de stof, of (bij de rest) je cellulitis is zichtbaar. Het laatste is het meest waarschijnlijk want dat heeft 80% van de vrouwen.  Je top moet dus over je billen hangen als je een legging aanhebt.

Maar dat is dan ook de enige kantlijn, er resten alleen maar voordelen. Doe je iets langs op die legging, een lange blazer, een lange blouse, een lange trui, een tuniek, dan ben je helemaal de juf. Alles kan er op, als het maar lang is.  Maar dan zit er ook niets zo lekker als een legging. Je voelt hem namelijk niet, tenminste als je een goeie hebt.  In een legging ben je vrij. Pak een paard, spring er op en galoppeer naar de horizon. Doe de Lucky Luke, in je legging.

Beloof me dan dat je hem niét onder je rok of jurk aandoet, met een strookje wit harig been zichtbaar. Dat doen de biblebelters en de zwartkousen, neem daar geen voorbeeld aan.  In de zomer met een lang T-shirt en een riempje, de pijp een beetje oprollen en een flinke paal, dat is mooi. Met een legging kun je heel classy tevoorschijn komen, als je het maar goed doet.

Vandaag is het de perfecte timing voor een legging. Het zou in theorie bijna lente moeten zijn, maar de praktijk werkt niet mee, met temperaturen rond het vriespunt. Toch hebben we het meeste winterse goed al weg gehangen. Trek deze week een legging aan, met die trui die nog over je stoel hing. Een legging van hoop op een snelle start van de lente. Soms moet je de zon afdwingen met je kleren. Rokjesdag komt vanzelf.

 


De legging op deze foto van het franse merk D’étoiles Casiopé is ideaal, je doet er levenslang mee. Hij heeft geen elastiek, waardoor hij om je lichaam gegoten zit. Hij is van een stof gemaakt die nooit kreukt. Je propt hem in je tas als je op reis gaat. Je kunt hem zo vaak wassen als je wilt. Ideaal ding. Verkrijgbaar bij Livstores, Twijnstraat 41 Utrecht .

 

info: legging, D”etoiles Casiopé, bij Livstores,  laarsjes, Ash, vest, Dept, fotografie, Kilian.

 

p.s.: like ons op facebook! 

levensles

Geef veel.

Geef zomaar.

 

Partners

Vinted

Instagram