leve de rok!

door | 31 oktober 2018 | jurken, Utrecht | 0 Reacties

Leve de rok

Stewardessen, topvrouwen in mantelpakje en niet te vergeten de Refo’s zijn al hun leven lang trouw aan de rok. Terecht. De rok wordt nog wel eens vergeten.

De rok heeft een evolutie doorgemaakt. Spectaculair was de ‘voetvrije rok’ aan het begin van de vorige eeuw,  waarbij de rok niet meer op vloerlengte was. De voet mocht zichtbaar zijn. De voetvrije jurk werd een “erotisch lokmiddel” genoemd. De rok werd al korter. Je zou kunnen zeggen dat je de positie van de vrouw min of meer af kan meten aan de roklengte. Hoe korter de rok, hoe meer vrijheid voor vrouwen.

 

De rok op deze afbeelding heb ik bij JvM’s partner Livstores (Twijnstraat 41, Utrecht) vandaan. Hij is van het snel groeiende Nederlandse merk Elements of Freedom.  Voordeel: je kunt hem zowel casual als netjes dragen, als bijna-jurk met iets zwarts er op, of met een andere kleur top of blouse, want op zwart past alles.  Een zwart rokje is een must in je basiscollectie, het is tijdloos en eindeloos te combineren.

Roklengte maakt inmiddels niet meer uit. Een lange rok is chiquer en feeërieker, een korte rok staat pittiger en laat je benen uitkomen. Niet voor alle gelegenheden zijn alle lengtes geschikt.

 

5 Rokregels.

  1. Hoe korter je rok, hoe minder diep je decolleté.
  2. Op een korte wijde rok (skaterrokje) een strak lijfje/ strakke top
  3. De cocktailrok of –jurk valt officieel net iets boven de knie of op de knie. Altijd combineren met een nette pump, of een hak.
  4. Op een cocktailparty is de mores dat je een zeer korte rok of jurk draagt
  5. Gala: lang!

 

Maar als je echt advies nodig hebt, ook wat er past bij je figuur, ga dan langs bij Livstores. Marjan geeft je een gratis kledingconsult op maat.

info:  rok, Elements of Freedom bij Livstores, top, Cora Kemperman,  tas, Noi-noi, laarsjes, Paco Gil. Fotografie: Kilian. 

p.s.: like ons op facebook! 

levensles

Alles stroomt.

 

Partners

Vinted

Instagram