Tweedehands lingerie

door | 24 juli 2015 | accessoire, Columns | 0 Reacties

Lingerie verkopen op Marktplaats, dat moet je met beleid doen. Niet zoals ik – gewoon een BH op het web flatsen. Dan krijg je de vreemdste reacties.

Van mannen, wel te verstaan. Vrouwen niet. Die vragen om praktische informatie en proberen de prijs nog wat naar beneden te lullen. Ik had gezegd dat de BH van ‘echt kant’, is. ‘Wat voor kant?’ vraagt een koopster. Een relevante vraag, lijkt me, waarvan ik het antwoord op internet moet opzoeken. Dat zijn de vrouwen.

Zo niet de mannen. De lingeriefetish blijkt toch groter dan ik dacht. Twee mannen vragen of het setje gedragen is. ‘Het is tweedehands,’ zeg ik, ‘maar uiteraard schoon.’ Reactie: ‘O, jammer.’ Wat had hij dan verwacht, dat ik een akelig riekende slip op internet zou zetten, met allerlei ranzige sporen erin? Gatverdamme! Man twee vraagt niks, hij wil het setje op komen halen. “Waarvoor is het?” vraag ik. “Voor een vriendin.” Merkwaardig om een vriendin een reeds gedragen lingeriesetje te geven, maar goed, alles kan. Ik zeg dat ik niet thuis afspreek om lingeriesetjes te verkopen aan wildvreemde mannen. Een beetje hetzelfde principe als geen lolly’s van vreemden aannemen, vroeger. Nooit meer iets van vernomen. Jammer, want hij wilde de hele boedel.

Ook leuk geprobeerd: “Kun je ze even voor me passen en daar een foto of filmpje van maken?” Zucht.

Uiteindelijk verkoop ik een aanzienlijk deel aan een vrouw op het station. Die had er wél verstand van, ze laat kritisch de cup en het kant door haar vingers gaan. De setjes zitten in een wit papier en we doen wat obscuur, zodat de politie komt kijken. “Wat zit daar in?” “Cocaïne,” zeg ik, “Jammer dat u ons nu net bij de overdracht betrapt.” Hij grinnikt zijn politie-agentlachje als hij de BH’s ziet, knikt naar zijn collega en loopt door, de handen op de rug.

 

 

p.s.: Heb je onze pagina al lief? Zo niet, duim even….

levensles

Alles stroomt.

 

Partners

Vinted

Instagram