lipstick van Ellis Faas en flinke palen

door | 3 oktober 2022 | Geen categorie, interviews, journalistiek, korte jurk, Modemeter, Utrecht | 2 reacties

2016. De Domtoren staat nog niet in de steigers en van corona hebben we nog nooit gehoord.  Crisis? Het geld klotst voorlopig nog tegen de plinten. Ik voerde een kort gesprekje met de fee Imke Zuidema. 

Op de Lijnmarkt gaat ze dagelijks over de tong, ‘het meisje van Seduze’. Elke ochtend wandelt de feeërieke Imke Zuidema (38) op veertien centimeter naar haar winkel. “Je went aan de opmerkingen”.

Wat voor opmerkingen?

“Dat ik zo’n witte huid heb. Of ik niet omval. Als ik een euro zou krijgen voor elke opmerking, zou ik nu rijk zijn.”

Ze zeggen zeker dat je op een elf lijkt?

“Ja, die vergelijking wordt getrokken. Maar zie jij vleugeltjes op mijn rug?”

Het zou me niet verbazen.

“Ik vind de associatie niet erg. Ik hou gewoon van mooi en anders gekleed gaan, ik doe dat niet om op te vallen. Ik heb een klassieke smaak. Een mooi kokerrokje of zwart jurkje. Een hoedje. Prachtig. ”

Heb je je hakken thuis ook aan?

“Ja, altijd. Ik wil er goed uitzien. Er zijn mensen die thuis graag met sokken en een joggingbroek op de bank willen hangen. Alle begrip, want ik heb niet bepaald een functionele stijl, weet ik ook wel. Maar als ik kan kiezen tussen ‘gezellig’ en ‘mooi’, zeg ik het laatste. “

Heb je een walkin-closet thuis?

“Helemaal niet. Ik heb niet eens zoveel kleren en schoenen. Wat ik heb, is goed en draag ik graag. Je hebt helemaal niet veel nodig om er mooi uit te zien. “

Er hangt goed spul in je winkel.

“Allemaal Nederlandse top-end merken. Nederlanders denken dat ze voor high fashion naar internationale merken moeten grijpen, maar dat is helemaal niet zo. Er is zoveel goeds van eigen bodem, ook zoveel beginnende ontwerpers. Die wil ik op de kaart zetten.”

Ik zie daar een randje kant van je BH onder je jasje vandaan piepen.

“ Ha ja, lingerie, daar noem je me wat! Nederlandse vrouwen moeten op dat vlak nog een hoop leren. Altijd die praktische lingerie. Ze denken dat je iets moois aandoet “voor je vriend”. Onzin! Trek gewoon een prachtig setje aan voor jezelf. Het is je basis.”

Heb je nog meer waarschuwingen voor de Utrechtse vrouw?

“Tuurlijk. Draag geen uggs, en zet daar maar een heleboel uitroeptekens achter. “

Imke.Zuidema

Imke Zuidema (“Ik ben eigenlijk een gesjeesde student rechten”) is eigenaar van de winkel Seduze aan de Lijnmarkt.

Foto Imke: Robert Oostenbroek

Info: Jurk, Georgia Hardinge, € 500,- schoenen, Alexander Mc Queen, € 400,- jasje, Barbara Bui, € 200,- nagellak, Opi € 15,-, lipstick, Ellis Faas €27,-, armband, Nihanin € 50,- ketting, atelier Boschker € 495,- lingerie, Pretty Wild, BH € 109,- slip €79,-.

mei 2016

levensles

Alles stroomt.

 

Partners

Vinted

Instagram