Emy’s little black dress

door | 22 februari 2015 | Columns, jurken, korte jurk, schoenen | 0 Reacties

Dit is een jurk uit een liefdessprookje. 

Emy kent Milan vanaf haar twaalfde. Daar zagen ze elkaar in Zuid Frankrijk. Alles was zonnig, de stranden waren eindeloos. Ze was er met een hele groep. Hij was een Brabantse teenager, zij een twaalfjarige Delftse, die net had ontdekt dat er meer in de wereld te koop was dan ze tot dan toe dacht. ‘s Nachts keken ze naar de vallende sterren. Ze genoot. Maar ze was te jong.

Vier jaar later sloeg de vlam in de pan. Hij zoende haar. Het maakte iets nieuws in haar los: liefde, verliefdheid, De Vonk. Regelmatig ging ze achterop bij hem op zijn scooter, in haar zwarte jurkje met hakken, want ze zorgt ervoor dat ze zich altijd goed kleedt. Zo vaak  het maar kon, ging ze naar hem toe. Anderhalf uur met de trein van Delft naar Braboland, al het geld van haar krantenwijk ging op aan het reizen. Maar het gaf niet. Ze wilde hem zien.

Inmiddels gaat Emy richting afstuderen. Ook Milan heeft zich verder ontwikkeld. De liefde is gegroeid. Om hun liefde te vieren, gingen ze pas met elkaar uit eten.  Emy had haar little black dress aan. Dit jurkje is een favoriet, in de zomer waaiert ze er vaak mee over de boulevard van Scheveningen, met haar vriendinnen. De jurk geeft haar het gevoel van liefde, warmte en vrouwelijke kracht.

Zo eten ze die avond. Ze kijken elkaar vaak aan. Ze bewondert hem, om zijn open geest en zijn onverwachtse ideeën. Ze laten de volgende gang aanrukken, want ze houden allebei van veel en lekker eten. Ze kijken, praten en lachen. Emy voelt zich gelukkig. En ze weet dat deze liefde nog wel eens heel, heel lang kan duren.

Info: schoenen, Invito, jurk, Mango, jasje, Maison Scotch 

DSClx_m709

* Kledingtip van Emy

Een black dress kan altijd, dus ook in de zomer. Combineer je zwarte jurk in de zomer wel met kleur: een fleurige sjaal of rode pumps, bijvoorbeeld.”

Emy Demkes wordt vanaf eind maart vaste Mariaredacteur. Zij zal zich vooral richten op duurzaamheid en achtergrondverhalen over jurken.

levensles

Alles stroomt.

 

Partners

Vinted

Instagram