little red dress

door | 7 maart 2014 | accessoire, jurken, schoenen | 1 reactie

Fotografie: http://emphotography.fotoport.n
Een rode jurk betekent: you’re on your way. Je bent warmbloedig en omhelst het leven. Je wilt naar buiten om buiten te spelen. Net als vroega, toen ik mijn rode jurkje aanhad op kleuterschool De Gorechtkrekel en ik in het midden op een steen zat. 
Het is de eerste keer dat ik een little red dress aan heb. De andere kinderen lopen hand in hand om me heen en zingen: ‘Daar zat een klein zigeunermeisje, huilend op een steentje. Huilend, huilend, de hele dag alleen.” Vreselijk! De hele dag alleen! Ik moet huilen. De kinderen lopen door en zingen: ‘Sta op, meisje lief, droog je tranen af. Zoek maar iemand uit de kring, want anders ben je af.” Ik sta op, opgelucht lachend, en kies de blonde Diana. Daar gaan we weer, terwijl we om de steen heenlopen: ‘Er zat een klein zigeunermeisje…’ Maar Diana moet niet huilen, ze zit met grote blauwe ogen om zich heen te kijken. Ze heeft geen rode jurk aan, maar een groene ruitjesbroek.  Geen echt zigeunermeisje.
De Gorechtkrekel inmiddels ontgroeid, zocht ik pas een nieuwe little red dress. Ik wil weer buiten te spelen, veel doen, knallen. Zoals op zakengesprek bij Van Dale, voor ons taaltijdschrift FronTaal. Op www.dressesonly.nl vind ik deze less-is-more little red dress.  Komt het door de jurk? Het gesprek verloopt goed. We spreken ondermeer af dat we volgend jaar twee Frontaal Bookazines gaan maken samen met Van Dale. Of de little red dress invloed heeft gehad, weet je natuurlijk nooit. Maar het heeft in ieder geval niet tegen gewerkt. Ga je dus op zakengesprek, trek een little red dress aan.
 
 
info: 
jurk: Dresses Only maat 40. €69,95, in zeven kleuren. Valt ruim, kan een maatje kleiner. 
Schoenen: Bally, €780,-
Bolero: Superstar, € 6,- (sale)
 
Fotograaf: Erik Meijers 
Lokatie fotografie: Wilhelminapark, Utrecht
Tips:
 
Go red!
 
– Zaken doen. 
In iets roods scoor je beter. Dit blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Tilburg. Witte kleding werkt minder goed. Ook voetballers met rode shirts worden stelselmatig beter gewaardeerd dan voetballers met een shirt in een andere kleur. 
 
– Man versieren
Gaat het beste in een rode jurk. Mannen vallen als een blok voor rode jurken, concluderen allerlei verschillende onderzoekers. De verklaringen lopen uiteen, van dat rood in de natuur duidt op gevaar (maar dat stoot toch juist af, zou je zeggen?) tot dat rood wil zeggen dat je openstaat voor seks. Hier worden de bavianen als vergelijkend voorbeeld van stal gehaald. Voorlopig houden we ons bij de feiten: rood werkt. Mannen op versierdersvoeten kunnen overigens het beste kleding in het übersaaie grijs aandoen. 
 

levensles

Alles stroomt.

 

Partners

Vinted

Instagram