makkelijke jurk

door | 22 mei 2013 | accessoire, jurken, schoenen | 0 Reacties

Die moet je ook in je kast hebben, zo’n jurk die je overal en altijd aan kunt.

Zo’n jurk is dit. 

Voordat mijn jurkenverzameling uit de hand begon te lopen, had ik slechts een paar van deze jurken. En het was genoeg. Je gooide er hakken onder, en je was netjes. Je deed sandalen aan, en je kon de paden op, de lanen in. Je spelde er een roos op en deed palen onder de voeten, en je maakte een verpletterende indruk in de kroeg. Of je hing je schoenen om je hals en maakte barrevoets een eindeloze strandwandeling.

Ging ik met mijn toenmalige vriend (de verwekker en daarmee vader van mijn tweeling) trekken over de wereld, dan volstond een kleine rugzak. Ik droeg een spijkerbroek, in mijn tas zat een makkelijke jurk, een paar hakken, een tandenborstel, drie schone onderbroeken, een T-shirt, pen en papier, een lippenstift en een mascara. Dat was behalve een stapeltje studieboeken thuis, ook ongeveer mijn hele hebben en houwen. Mijn leven paste in een rugtas van 35 liter. Verhuizen deed je per bakfiets. Inmiddels passen mijn spullen bijna niet meer in een huis van 100 vierkante meter.

Nu kun je verzinken in de nostalgie en zeggen: ‘Ach, wat mooi toch. Eigenlijk was alles vroeger beter, met die eenvoud.’ Maar dat is niet waar. Want iedere jurk staat voor nieuwe ervaringen, die jij als lezer weer voor een deel terugleest op Jurkenvanmaria. Aan de vruchten kent men de boom, aan de jurken het leven.

info: 
Hakken: Invito, € 99,- 
Skates: Ergens in de Voorstraat Utrecht, destijds Fl. 350,- 
Jurk: Bonprix, € 39,- Hij valt groot, je kunt beter een maat kleiner nemen.
Tas: By-Bar Amsterdam € 180,- 

Tips:
Voordelen van een makkelijke jurk:
– Je kunt hem overal bij aan
– Je bent nooit aanstootgevend
– Ideaal voor op vakantie, als je ‘licht’ wilt reizen
Nadelen:
– Het is een middenmoter. Geen bijzondere coupe, niet sexy, geen mooie naden, geen opvallende afwerking of details
– Je moet er accessoires bij 

levensles

Alles stroomt.

 

Partners

Vinted

Instagram