Mediterrane jurk in Utrecht

door | 19 juni 2017 | jurken, lange jurk | 0 Reacties

jurk in Utrecht

Met Sofie en Anna zit ik op het zonovergoten terras naast De Zaak, in Utrecht. Het is zwoel en zomers weer, ik heb mijn blauwe jurk aan. “Zie je wat er op zijn voorhoofd staat?” vraagt Anna als de ober weer weg is. Ik kijk naar zijn voorhoofd, al was het een retorische vraag. “Daar staan de letters IWS getatoeëerd”

“IWS?” vragen Sofie en ik tegelijk. “Ik Wil Seks,” legt Anna uit. Ik kijk of ik de ober nog zie. Hij staat tegen de bar geleund naar ons te kijken, terwijl hij lichtjes met zijn heup swingt. Hij bijt op zijn onderlip. Sofie heeft gelijk. Dit ligt er heel dik boven op. Zou hij al een tijd droog staan? Of verslaafd zijn? Misschien valt hij wel op 40up vrouwen, filosoferen we verder. Tussen twee haakjes, voor mannen die denken dat vrouwen het altijd over seks hebben, dat is onjuist. Niet altijd.

Hij komt ons de appeltaart brengen. Anna is toch gefascineerd door de man. “Al is hij waarschijnlijk na vijf minuten klaar en valt dan in slaap.” stelt ze zich voor. “Give it a shot,” zeggen Sofie en ik, “en laten we het nu ergens anders over hebben.”  Even later wil Anna per se afrekenen. Ze staat lang met hem te praten, haar ellebogen op de toog.  “Schiet nou op, we moeten shoppen.” Anna rekent af en komt verend naar ons toe gelopen. We kennen die glimlach.

Ligt het aan het weer of aan de jurk? We waaien de stad in omdat de uitverkoop begonnen is. De hele dag worden er deuren open gehouden, er wordt geknipoogd en men maakt charmante opmerkingen. We krijgen een uitnodiging voor een boottocht op de gracht en een picknick in het Wilhelminapark. Anna kan niet, die heeft ‘s avonds plotseling een andere afspraak (jaja). Ik kan ook niet, vanwege werk.

Die avond loop ik terug langs de Catharijnesingel. De bladeren waaien zachtjes ritselend, een vrouw laat haar teckel uit. Eeuwen lang staan de oude bomen hier al, toen de vrouwen nog korsetten droegen en de “voetvrije jurk” nog niet bestond. Aan de kant van het water zitten twee studenten wijn te drinken. Eén fles, geen glazen.

Dit is beter dan Italië, Mediterraan met een Utrechtse swung.  Of ligt het toch aan de jurk?

 

Info: jurk, Atos Lambardini    

 

p.s.: like je ons al op facebook? 

levensles

Alles stroomt.

 

Partners

Vinted

Instagram